Pikku makramee-seinäamppeli (display)

 Innostuin tässä eräänä iltana solmeilemaan TV.tä katsellessani, enkä miettinyt lainkaan, mitä solmeilin, vaan päätin antaa mennä! Mielessä kävi jokin pikkumakramee, kenties seinäkoriste, mutta siitä kehkeytyi pidempi ja se sai kaksi pikkupussukkaa, joihin voisi kenties lokeroida ilmakasvin ja kaveriksi kauniin koristekiven. Puolijalokiven tai suomalaisen luonnonkiven tai.. ehkä kaksi ilmakasvia, pienen ja suuren?
Tämän kevään suosikkipuuhiani on ehdottomasti ollut makramee ja amppelien solmeilu. Tämä on toinen seinäamppeli-mallini, tämä uusin on ensimmäistä huomattavasti pienempi. Lilaa pikkuamppelia voi kutsua myös displayksi, sillä siihen saa esille kasvien lisäksi kivikoristeet tai lastenhuoneessa vaikka kivan pikkumaskotin tai jonkin muun hauskan pikkulelun. Raikkaat ja kirkkaat sävyt toimivat etenkin lastenhuoneen pikkuamppelissa tosi hyvin!
Huomaan puuhaavani aina jotain käsityötä iltaisin tv-ohjelmien aikana, koska sormet yksinkertaisesti vaan kaipaavat jotain tekemistä! Ohjelman seuraaminen sujuu samalla hyvin ja joskus kuunnellessakin. Näin tehtynä lopputulos usein yllättää. Käsityön tekee super-rennosti, ehkä jopa jonkinlaisilla tajunnanvirran aalloilla. Olohuoneen lankakoriin jäänyt karkkisävyinen lila eco-puuvillalanka taipui tällaisena iltapuhteena solmuillen seinäamppeliksi. 

 Löysin yli kymmenen vuotta sitten luonnossa mieheni kanssa samoillessa puhtaanvalkoisen upean kiven ja sujautin sen nyt uuteen amppelipussukkaan ilmakasvin kaveriksi. 

Tämä ilmakasvi on ollut ihan mahtava kasvikaveri ja vaikka talven jäljiltä se on hieman nuhruinen, kukoistaa se jälleen kesällä. Ilmakasvit ovat aivan ihania amppelikasveja. Ne eivät tarvitse ruukkua tai multaa. On ihan pakko löytää tänä kesänä jostain tällainen samanlainen ilmakasvi. Täällä otetaan ilolla vastaan vinkkejä ostopaikoista, mikäli olette nähneet kaupoissa vastaavia!! Hankin kuvissa vilahtavan ilmakasvini aikoinaan Prismasta, mutten ole nähnyt vastaavia sen koommin kaupan valikoimassa.

Aurinkoa ja keveän kivoja kevätaskareita!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram