Tuftattu kukkatyyny

Kaupallisessa yhteistyössä : Sinelli

Pörheän pehmoiset kukat toivottavat kevään tervetulleeksi tuftatussa koristetyynyssä. Hiekanvärisellä villalangalla tuftattu taus ja pellavakankainen takakappale yhdistyvät harmonisesti. Kaunis kontrasti syntyy voimakkaan väristen kukkien ja maanläheisten värien yhdistelmästä.
Maxi Wool- villalanka toimi todella hyvin tuftaamisessa. Sillä syntyi rouheaa ja pehmoista, runsasta pintaa. 
Julkaisun materiaalit sain Sinelllistä. Käytin tyynyyn pehmoisia Maxi Wool- villalankoja, kirjontakehysalustaa, säädettävää kirjontaneulaa, pellava- ja aidakangasta sekä kankaalle tarkoitettua decoupage-lakkaa. Käytin kirjonnan loppumetreillä myös kätevää multikehystä, johon saa pingotettua suuremmankin kankaan. Multikehyksestä löydät enemmän esittelyjä aiemmassa julkaisussa ("Karkki-ryijy multikehyksellä", julk. 20.2.2020).


Kirjontaneula soveltuu paksummille langoille ja siinä on säätö neljälle eri lankalenkin pituudelle. 
Kirjontakehysalusta on superkätevä apuväline tuftauksessa, sillä kehyksen sisäpuolelle jää tyhjä tila, jonne kirjontaneula uppoaa. 
Ensin pörheät kukat ja lehdet nurjalta puolelta tuftaten. Sitten hiekanvärinen sileä taus oikealta puolelta kirjoen.
Tuftasin kukkien taustan multikehyksissä. Kehyksen saa säädettyä sopivaan kokoon ja pohjakankaan voi pingottaa kehykseen metallisilla nipistimillä. Aloitin tuftaamisen pienemmällä kirjontakehysalustalla, mutta vein työn loppuun multikehyksellä. Kirjontakehysalusta on todella hyvä apuväline tuftaamisessa, pienemmissä töissä ja multikehys toimii erinomaisesti suuremmissa töissä. Itse tulin nyt käyttäneeksi tässä työssä molempia.

Pellava ja hiekanvärinen Maxi Wool- villalanka sointuvat kauniisti toisiinsa.
 Kirjoin kukkaset aida- kankaalle, mutta tyynyn takaosan tein pellavakankaasta. Liitin etu- ja takakappaleet toisiinsa käsinpistoin, mutta työ sujuu toki nopsasti ompelukoneella. Oma ompelukoneeni on tällä hetkellä huoltoa vailla, joten nyt mennään jonkin aikaa käsinpistoilla. Ennen kappaleiden yhdistämistä käsittelin tuftatun kappaleen nurjanpuolen decoupage-lakalla, jotta langanpäät ja lenkit pysyvät tukevasti paikoillaan. Tyynyn täytteeksi tuli pyöreä sisätyyny, mutta täytteenä olisi voinut käyttää myös vanua. Kaapista löytyi turhaksi jäänyt pyöreä sisätyyny ja se sitten sanelikin koristetyynyn muodon. 

Kukkatyyny on nyt valmis! Haaveissa siintää tuftattu pehmoinen pörrömatto. 

Nähdään taas luovien puuhien merkeissä! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram