Kudottu yliolan laukku


 Käsinkudottu kevätlaukku - pastellisävyisiä villalankoja, hiven pullonvihreääkin ! Ajatus tuntui varsin hyvältä, kevättalven harmaudessa. Enää se ei ole pelkkä ajatus, sillä nyt pikkulaukku on valmis.
Pehmeä ja pastellinen.
 Tilaa on juuri sopivasti lompakolle, pikkuehostukselle ja avaimille.

 Kaksi erilaista käsin kudottua kappaletta pisti hynttyyt yhteen. 
 Ompelukone sanoi sopimuksensa irti puolauksen osalta. Huoltoon en ole vielä saanut konetta vietyä, joten nyt on suurin osa ompeluhommista tehtävä käsin. Ennätin surauttaa vuoripussukan ja laukkukappaleet yhteen, Loppuvaiheet menivätkin sitten ihan käsipelillä. Ryijylaukussa se tosin toimii varsin hyvin. Alun perin aioin ommella vetoketjun ensin erillisiin kangaskaitaleisiin, mutta muutin mallia hieman ja ompelin vetoketjun suoraan kudotun kappaleen reunoihin. Käsin puolaaminen ei houkutellut.
Lopuksi pussiksi ommeltu vuori paikoilleen ja käsin kiinni vetoketjun molemmin puolin. Käytin vuoriin lakanakangasta.

 Olkahihnaksi valikoitui paksu puuvillanyöri, jonka kiinnitin laukun sivuille. Lisäksi narulenkkeihin laukun sivuille tuli pienet puurenkaat. Näihin voi halutessaan järjestää vaikkapa vaihtuvaa tupsunäyttelyä. Nipsulla se käy helposti ja laukun ilme muuttuu hauskasti ja helposti. Laukussa on niin paljon sävyjä, että sieltä saa napattua uutta väri-inspiraatiota tarvittaessa.

Laukkuun sujahtaa nyt myös uusi makramee-avaimenperä. Itsetehty ilahduttaa aina ja tämmöinen pienikin tekele tuo aina hyvää mieltä laukun pohjalta käsiin osuessa.


Iloista kevätpäivää sinulle!
1 kommentti:

Instagram