Tuunaus - Matosta ryijy


Erään kerran Ikean matto-osastolla välähti! Meinaan, nähdessäni luonnonvalkoiset superedulliset pikkumatot. Sievät ja vähäeleiset, eivätkä taatusti hinnalla pilatut. Siis täydelliset sellaisenaan tai tuunattuna. Valitsin jälkimmäisen ja ryhdyin tuumasta toimeen. Tuunasin matosta seinäryijyn. Vaikka kyseessä on pikkumatto, on se ryijytarkoitukseen oikein mukavan kokoinen valmispohja - monenlaiseen kirjontaan. Lisää tuunauksia on suunnitteilla, kerron niistä lisää myöhemmin täällä blogissa! 

Ryijy istuu makuuhuoneen värimaailmaan, joka on melko maanläheistä ja rauhallista.
Makuuhuoneen tunnelma on huomattavasti alakertaa rustiikimpi. Se on itse asiassa ihan kiva, kun nukkumaan menijän ottaa vastaan leppoisa lomakotitunnelma. Olen tehnyt huoneeseen seitsemän vuoden aikana ainoastaan valkopesun. En muuta, vaikka lista oli pitkä. Lattiat oli tarkoitus vaihtaa vuosia sitten ja seinät tapetoida. Mutta mikä kiire tässä on? Otetaans rauhassa.


 Jotkin sisustuselementit kulkevat kodista kotiin, pysyvät muuttumattomina muutoista huolimatta ja ovat itselle aina jotenkin niin ajankohtaisia. Trendit vaihelevat, mutta jos jokin saa iloiseksi ja sydämen soimaan, kannattaa siitä pitää kiinni. Näin on resuisen ruusutyynyni kanssa. Kohta se pääsee emännän kunnostustuokioon. Nimittäin vielä en siitä luovu!
Valtamerijaspis, kyaniitti ja suuri vuorikristalli viihtyvät ikkunalaudalla tiibetiläisissä keraamisissa vadeissa, joiden reunoja kortistaa kauniit punokset. Hankin vadit aikoinaan Tampereen Vapriikin Tiibet- näyttelystä, jonka aikana museon myymälässä myytiin Tiibetissä valmistettuja käsitöitä. 
Kalalangasta virkattu päiväpeite sopii ryijyn kanssa hyvin yhteen. Löysin päiväpeiton kymmenisen vuotta sitten Orivedellä asuessamme, eräältä pihakirppikseltä edulliseen hintaan. Se on ollut pitkään pois käytöstä. Orivedellä kotimme oli maalaisromanttinen, kukkatapetteineen ja hirsineen. Nyt Nokialla sisustustyyli meni valkopesun kautta minimalistiseksi ja se oli ihan hyvä runsaan romantiikan jälkeen. Kokeillakin uusia juttuja. Valkopesu rauhoitti aistit ja nyt sitä on taas valmis väri-iloitteluun. Tänä vuonna aloittamani tekstiilitaiteen tekeminen on tuonut väriä jo tosi paljon kotimme seinille. Suunnitteilla on monen vuoden tauon jälkeen myös suurikuvioinen kukkatapetti. Sitten jossain vaiheessa, kun kerkiää.


Ryijyvaiheita
En suunnitellut kuviota sen kummemmin, mutta halusin ryijyyn kolmioita. Minulle kolmioista tulee mieleen jonkinlaiset asumukset, kenties teltat. Voisivat toki olla myös vuoria ja vihreistä hapsuista tulee mielikuvia metsiköistä ja niityistä.
 Kolmiosta se sitten lähti. Väliaikaiset suunnannäyttäjät saa washiteipistä.

Kolmio otti hapsut alleen!
 Lankarakkautta. Adlibriksen valikoimista löytyi aivan ihana pullon vihreä merinovillalanka, paksua alpakkavillaa pistaasina ja savunsinisenä. Näistä jälkimmäisiä olen käyttänyt myös etsykaupassani myynnissä oleviin ryijyihin. Olen ihastunut näihin lankalaatuihin, oli jo tilattava lisää! 
Paksujen villalankojen rinnalla on lähellä maton omaa sävyä oleva puuvillalanka. Sillä sain rauhallista pintakuviointia kirjavampien lankakoristelujen kaveriksi sekä tehtyä huomaamattomia kohtia, joihin värillisen langan voi pujottaa.


Pujotuskuja ripustustangolle. Leikkasin yläosan ja käänsin sen, jotta maton oikea puoli on  näkyvissä myös ryijyn yläreunassa. Kiinnitin leikkaamani kaitaleen käsinpistoin.


Keveää kevätmieltä,

1 kommentti:

Instagram