DIY - Iloiset sohvatyynyt

 Ensimmäinen koululaisten etäopiskeluviikko taittui viikonlopuksi ja viikko piti sisällään paljon uutta ja uuden opettelua, mutta kyllähän sitä mukaudutaan ja sopeudutaan tilanteisiin. Aurinkokin paistoi tänään täydeltä terältä ja ai että, kyllä sitä on niin kiitollinen tästä lisääntyneestä valosta. Kevätsää on oikea loton päävoitto sateisen, pitkän ja pimeän talven jälkeen. Myös päivän postaus on värikäs ja iloinen ja lisäksi itsetehty. 
Tässä tulee perjantain väripläjäys! 

Tein eräänä harmaan alkutalven päivänä kankaanpainantaa iloisin värein ja rennoin rantein. Se oli varmasti eräänlaista väriterapiaa, sillä monotoninen talvisää ei ainakaan värejä tarjonnut. Onneksi kauniita värejä saa pulloista ja tuubeista! 
 Painovälineinä oli sormituputin ja leveä sekä kapea maalisivellin. Yksinkertaisia tarvikkeita, jotka löytyvät varmaan melkein kaikilta käsintekijöiltä. Lisäksi kangasvärejä ja kangasta tai valmiita tyynynpäällisiä. Merenvihreä raita syntyi leveällä siveltimellä. Mustat pallot sormituputtimella ja pienemmät väriläiskät vedin pienemmällä siveltimellä. Puhtaanvalkoinen tyyny oli valmistyyny, jonka tuunasin mustilla palloilla ja vihreillä siveltimen vedoilla. Muut tyynynpäälliset ompelin kankaanpainannan jälkeen, ne ovat valkaisematonta puuvillaa.
 Onnea on auringon valo ja leikkisät värit . Kuvassa näkyvän vanerireunaisen korkkitarjottimen tein viime kesänä. Se söi vanerinauhaa, murukorkkia, paksua pahvia nimeltä Liontex (saa rakennusliikkeistä, kuten Spitec ja kestää vettä) ja supervahvaa liimaa.
Sittemmin värikkäät tyynyt siirtyivät olkkarista lastenhuoneeseen, johon ne alakerran värimaailman muututtua sopivat paljon paremmin. Talven kuukausina pehmeät väripilkut toivat kevään ja sen auringon etuajassa kotiimme.
Jos siis kaipaat väriterapiaa tai väri-iloittelua ylipäänsä, niin vanhat tyynynpäälliset saa ihan uuteen uskoon pienellä vaivalla. Ja kun homman tekee rennosti ja rouheasti, saa ihanan rentouttavan ja iloisen puuhaamishetken.

Keväisen kauniita viikonlopun hetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram