Maanläheinen juutti ja keltainen yhteen soppii! Ja tällä kertaa ne yhdistyvät juuttinauhamaton muodossa. Tein ja kuvasin tämän maton viime kesänä ja siksi joissakin kuvissa näkyy terassin pelargonit taustalla. Vaikka lämmin kevättalvi on ollut, niin ei sentään vielä ihan niin lämmintä.. Tosiaan, tätä puutarhan juuttinauhaa saa melko edullisesti rautakaupoista, eripaksuisina ja levyisinä. Valmiin maton alle kannattaa ehdottomasti laittaa liukuestemattoa, ettei tule lentävää mattoa!
Liitin maton juuttinauhat yhteen hailakankeltaisella siksak-ompeleella. Helppoa, nauhapalat yhdistetään siksak-ompeleella ja nauhoista kootaan halutun kokoinen yhtenäinen kappale. Yhdistämisessä voi leikkiä erivärisillä ja -levyisillä siksak-ompeleilla tai liittää palat toisiinsa huomaamattomalla sävysävyyn ompeleella.
Hapsut matto sai juuttinarusta ja hailakankeltaisesta villalangasta. Solmin tupsuihin muhkeat solmut ja kiinnitin ne reunaan villalangalla. Matto on ohuemmasta juuttinauhasta, pussukoissa on käytössä huomattavasti paksumpi matsku.
Myös pussukka sai suuret keltaiset tupsut!
Ohjeeni juuttinauha-pusseihin julkaistiin Taika- lehden 6-7/2018- numerossa. Pussukat ovat olleet käytössä siitä saakka ja ovat pitäneet kutinsa erinomaisesti.
Tästä vahvasta 8 cm leveästä nauhasta saa kestäviä säilytyspussukoita. Mattoon käytin ohuempaa 5.5 cm leveää nauhaa ja voisi olla ihan kiva tehdä pikkumatto myös tästä tukevammasta nauhasta. On tosi tyydyttävää löytää uusi käyttötarkoitus jollekin arkiselle materiaalille. Juuttinauha on tosi näppärä ja edullinenkin sisustuskäyttöön! Sitä voi myös pintakäsitellä, esimerkiksi maalata tai kuvioida akryylimaaleilla.
Aurinkoisia päiviä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti