Peacock - sulkakranssit

 Revontulet, auringon prisma, riikinkukon sulat.. Nämä ainakin tulevat ensi alkuun mieleeni, kun mietin luonnon ja sen värien synnyttämää ilotulitusta. Elementtejä, joissa on voimakkaat värit ja.. ehkäpä jotain salaperäistäkin. Täksi pääsiäiseksi teki mieli tehdä mystiikkaa huokuva koriste. Sellainen kranssi, jonka huomaa jo kaukaa. Ei siis niinkään vaaleaa ja skandinaavista, vaan enemmänkin englantilaista hämyistä kirjastohuone-tunnelmaa. Vihreää, syvää sinistä, hipaus turkoosia ja kuparin hohtoa.  

Olen hankkinut kransseihin käyttämäni riikinkukon sulat aikoinaan, yli kymmenen vuotta sitten, kalastustarvikeliikkeestä. Ostin näitä aika paljon silloisiin taidehommiin, mutta osa jäi kokonaan käyttämättä. Kalastajat käyttävät erilaisia sulkia vieheisiin ja 
riikinkukon sulka kiinnittää varmasti kalan huomion. Olen nähnyt riikinkukon silmäsulkia myös Sinellin ja Punanaamion valikoimissa, miekkasulkia ainoastaan kalastusliikkeissä. Sulkia on ollut saatavissa myös valkoisina ja punaisena.
Oksakranssin pyöräytin pajun oksista ja maalasin sen petroolinsiniseksi akryylimaalilla. Sulkien ympäri on kiedottu satiininauhaa. 
Suurempi sulkakranssi rakentui paksuhkosta metallilangasta pyöräyttämääni renkaaseen. Kiinnitin sulat renkaaseen ohuemmalla metallilangalla.
Pääsiäinen se sieltä jo kohta tulee suklaamunineen ja ruohoineen ja hyvä niin, sillä pajunkissat  ainakin ovat odotelleet puissa jo pidemmän aikaa.

Aurinkoista uutta viikkoa!


1 kommentti:

  1. Vähänkö hieno! En ole tullut ajatelleeksikaan, että sulista voisi tehä myös jotain tuollaista.

    VastaaPoista

Instagram