Sateenkaari-ryijy

Sateenkaaren tekeminen nyt vaan on hauskaa! Eipä sitä oikein voi muuten luonnehtia. Sateenkaarta tehdessä voi olla leikkimielinen ja heittäytyä täysillä värien syövereihin.  Etenkin lastenhuoneeseen istuu värikkäämpikin malli, mutta toki sateenkaari näyttää hienolta vaikka kokonaan valkoisena tai maanläheisissä sävyissä. Langan kieputtaminen menee samalla seurustellessa tai vaikka televisiota katsellessa. Yleensä jotain on kuitenkin aina käsissä, varsinkin iltaisin TV:tä katsellessa. Mukavia hommia kun ei malta jättää kesken.  


Ryijyjen kutomisesta on tullut minulle yksi rakkaimmista puuhista. Kudoin ensin ryijypohjan ja kiinnitin siihen valmiin sateenkaaren tekstiililiimalla. Huopapallot kiinnittyivät käsinpistoilla.
 Lankalenkit pilvenhattaroina. Ryijypohja toistaa sateenkaaren sävyjä.
 Piiitkät hapsut. Kaarista sataa alas värisuihkut.
Sateenkaaressa ja ryijyssä käyttämäni ekopuuvillalangat löysin Kärkkäiseltä, hintaan euro/rulla. Näissä langoissa on kivoja karkkisävyjä ja tuntu on ihanan pehmoinen. Tulisi muuten varmasti oivia kudottuja tyynynpäällisiä tai vetoketjullinen pussukka tai pikkulaukku, joka on jo kauan ollut suunnitteilla. Jospa nyt tässä kevään aikana onnistuisi.

 Aprikoosin väristä lankaa ei valitettavasti ollut kuin yksi rulla. Mietin tosi tarkkaan, mihin sen käytän! =D Käytän sateenkaaren kaarien sisällä sisalköyttä. Vähän karheaa, mutta toimii hyvin. Kieputan ihan ensiksi köysipalojen ympärille ohutta rautalankaa.
 Huopapampulat tuovat leikkisyyttä ja hilpeyttä, työhön kuin työhön. Kuroin solmimisen jälkeen loimilangat hauskaksi ripustuslenkiksi. 

Kudoin ryijyn yläosan kaarevaksi, jotta se istuisi mahdollisimman hyvin yhteen sateenkaaren muodon kanssa.
Tänään on ollut hurjan upea ja aurinkoinen ilma. Toivotaan samaa koko viikonlopulle.

Valoisaa viikonloppua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram