Piparijäädyke (ohje) - Onnellista uutta vuotta!

Joulun herkuttelut ovat takana ja nyt uutta vuotta kohti. Jouluaattona hnautimme piparijäädykkeestä, joka oli ihanan raikas ja virkistävä jälkiruoka tuhdin jouluruoan jälkeen. Jäädykkeet maistuvat erinomaisesti myös lapsille. Muistuttavathan nämä jäiset herkut kovasti jäätelöä! Jäädykkeitä on helppo varioida ja jo pieni muutos tekee reseptistä jälleen yllättävän ja erilaisen. Meidän perheen suosikkijäädyke on jo vuosia ollut sitruunainen mansikkajäädyke, jota teen useamman kerran vuodessa, mutta nyt jouluksi piti kokeilla jotain uutta - nimittäin piparin makua. Ohjeen jäädykkeeseen löydät julkaisun lopusta. Jäädyke sopii hienosti myös uuden vuoden herkkuhetkiin!
Pipari- ja marenkimuruja..
Pieniä ja isoja tunnelmanluojia.
Jouluinen tunnelma siivittää uuteen vuoteen. Männynoksia pikkumaljakossa, seetriruusuja ja simppeli paperitähti. Uusi paperitähti korvasi vanhan jo kovin kuluneen kuviollisen tähden, joka on aikaisempina jouluina seissyt sivupöydällä.. jo monen monen vuoden ajan. Ranskalainen lempeä Madonnamme seisoo sivupöydällä ympäri vuoden ja jouluna hän saa eteensä kruununkynttilän. 
 Pienet paperitähdet nousivat oviaukon kulmaan.
 Haaveilin jouluksi maljakkoon isoa männynoksaa. Pienen oksan löysin lenkiltä jo aiemmin, mutta aattoaamuna perheen kanssa lenkillä käydessäni tuli vastaan maahan pudonnut suuri männynoksa. Siitä sain kaipaamani jouluoksan vaaleanpunaiseen maljakkoon. Tällaiset löydöt ovat ihania onnenmurusia..

Piparijäädyke
(noin 10 annosta)

400 g maustettua rahkaa, pipari
2,5 dl kuohukermaa
2-3 rkl fariinisokeria
50 g piparimuruja

Lisäksi toffee- tai kinuskikastiketta.

Vaahdota kerma. Lisää rahka ja fariinisokeri kerman sekaan ja vatkaa vielä hetki. Lisää piparimurut ja sekoita. Kaada seos litran vetoiseen vuokaan ja peitä esimerkiksi kelmulla ja/tai foliolla. Pidä jäädykettä pakastimessa noin 5 tuntia ennen tarjoilemista. Ota jäädyke pakastimesta puolisen tuntia ennen tarjoilemista ja kumoa se tarjoiluastiaan. Murskaa päälle piparia ja marenkia. Annosten päälle sopii hyvin toffee- ja kinuskikastike.

Vinkki! Voit kaataa jäädykeseoksen suoraan vuokaan tai laittaa kelmua vuokaan. Kelmun kanssa jäädykkeen irrottaminen ja siirtely sujuu helposti, mutta jäädykkeen pintaan voi tulla kelmusta jälkiä.
Pukin kontista saamamme piparimarengit sopivat oivasti jäädykkeen päälle, piparimurujen kanssa. Hyvää oli!


Iloista ja onnellista uutta vuotta 2020!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram