Rusettikranssi

Simppeli, lämmin ja kotoisa kranssi jouluksi tai ihan muuten vaan seinää koristamaan? Sileä neulos kätkee alleen ohuen metallirenkaan ja kranssi saa muhkean rusetin joustinneule-kaitaleesta, joka kurotaan keskeltä ohueksi esimerkiksi leveällä puuvillanauhalla. Siinäpä oikeastaan rusettikranssin idea lyhykäisyydessään. Seinälle nostettaessa naula jää neuloksen sisään piiloon tai voihan kranssiin toki sipaista kiinni myös ripustusnauhan. Vaikkapa samasta nauhasta, jota käyttää rusetissa.
Neuloin joulukuusen ensimmäisen koristerusetin. Koristelimme kuusen eilen ja koristellessamme mieleeni tupsahti suuret nauharusetit, jotka olisivat varmasti hauskoja koristepallojen kavereita! Mutta koska laatikoista ei löytynyt tarpeeksi nauhaa tai ainakaan tarpeeksi paksua nauhaa, jätin nauharusetit ajatusasteelle. Mutta.. koska lankalaatikoissa loikoilee kaksi kerää valkoista Baby Wool- lankaa, päätin toteuttaa kuusen rusetit iltapuhteina neuloen. Hyvinhän tässä vielä ennättää! =D Osa ruseteista voisi olla helmineuloksella ja osa joustinta.  
Neuloin renkaan päällisen ja rusetin Novitan villalankajämästä. Renkaan halkaisija on 20 cm ja sileän neuloskaitaleen leveys on noin 5 cm. Koska sileän neuloksen reunat rullaantuvat, pala on helppo ommella käsinpistoilla renkaan ympärille. Samalla kranssirenkaasta tulee paksumpi. Joustinneulekappaleen mitat ovat 6 cm x 14 cm.
Rusettikranssi on ihanan simppeli valmistaa.
Kransseja, kransseja, kransseja. Jokaiseen makuun! 
Uusimman Suuren Käsityön Anna-Leenan Askartelut- palstasta löytyy ohjeeni kolmeen erilaiseen kranssiin. 

Enää viisi yötä jouluun eli vielä on viisi iltaa aikaa tehdä neulosrusetteja kuusen oksille! =D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram