Joulutalo

Kaupallisessa yhteistyössä : Sinelli

Tervetuloa vierailulle pikkuiseen joulutaloon! Astukaa peremmälle..
Pikkutalon parissa puuhaaminen ja sen sisustaminen oli ihana mielikuvitusmatka! Se oli aivan kuin aikuisten leikkiä ja tällaiseen luovaan leikkiin heittäytyminen tekee kyllä tosi hyvää. Minikokoisten maailmojen rakentaminen on ollut mielestäni ihanaa lapsesta saakka ja erityisen innostavaa on keksiä jollekin tavaralle uusi käyttötarkoitus. Minitalon tuunaaminen on varmasti myös aivan mahtava lasten kanssa- askartelu. Toteutin sisustuksen pääosin kierrätysmateriaaleilla, jämäpaloilla ja erilaisilla pikkutavaroilla, joita löysin työhuoneen laatikoista. 
Kuka talossa asustaa? Talon asukin tapaat lähemmin julkaisun lopussa.

Julkaisun koottava vaneritalo, Design Paper Pad- kuviopaperit ja minikuuset on saatu Sinelliltä.
 Tapetointipuuhia. Ikkuna-aukot voi jäljentää paperin nurjalle puolelle talolevyä kaavana käyttämällä tai valon avulla. Aseta vanerilevy paperin kanssa ikkunaa vasten ja piirrä ikkunan rajat. Leikkaa pois hieman ylimääräistä, jolloin ikkuna saa puitteet. Päällystämisessä ei tarvitse käyttää suuria paperiarkkeja, koska leikattujen papereiden kuviot on helppo kohdistaa.
Alakerta on valmis joulujuhlaan. 
Ohut enkelikellon kynttilä seisoo vanhassa napissa. Puurahi sai päällisen letitetystä villalangasta, jonka kokosin ympyräksi parilla käsinpistolla. Juuttinauhapala on kodikas matto, pikku kranssin kieputtaa paperinarusta ja teddykarvakankaasta voi tehdä lampaantaljoja ja pörrötyynyjä. 
Tuvanpöytä on koottu kahdesta puisesta paikkalappupidikkeestä. Penkki ohuesta vaneri- ja jätskitikkupaloista. 
Punaiset pikkuhelmet ovat kuin jouluomenoita ja suuri nappi on puuvati. Olohuoneen puupöytä on peräisin omppupuustamme viime kevään oksakarsintojen jäljiltä. Hopeakehyksinen peili puolestaan on vanhasta koristeesta.
Puukiekko toimii peilipaljetin kehyksinä, tuikkupurkista tulee sievä säilytyspurkki kynttilöille ja pikkuvirkkuutyöstä saa torkkupeiton, jota voi säilyttää vaikkapa sivupöydän alla. Käytin minitalon sisustuksessa ylijääneitä puuriman paloja ja puisia lankarullia, jotka saa sahattua kuviosahalla.
Rappuset ylös ja yläkertaan.
Joulutalossa on kauttaaltaan rauhallinen tunnelma, eikä yläkerta ole poikkeus. Se on pyhitetty myös levolle ja rentoutumiselle. Pehmoinen paimentolaismatto on leikattu teddykankaasta, pienet lepän kävyt ovat sopivia joulukoristeita minitalon asukkaalle ja metallitähden voi muotoilla tuikkukupista. Pirtsakan punaisen pöytävalaisimen tein puuhelmestä ja puupalasta, jonka löysin työhuoneeni laatikoista. Kirjahylly ja sängynrunko on tehty tulitikkurasiasta. Päällystin sängyn reunat jäätelötikuilla ja päädyt peti sai sahatuista askartelutikuista.
Tässä Hilda, joulutalon emäntä! Muotoilin pienen emännän Fimo- massasta. Uunikovetuksen jälkeen huuliin, silmiin, kynsiin ja villasukkiin sipaisut akryylimaalia. Poskiin punaa pastelliliitu- jauheella. Hiuksiksi aitoa harjattua villaa.

Tonttu kurkisti ikkunasta ja näki talon emännän. Nyt kiireesti takaisin Korvatunturille pukkia auttamaan! Enää 13 yötä jouluun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram