Sinivalkea käpykuusi

Tänään poikieni koulussa vietettiin itsenäisyyspäivän juhlaa ja kävin itsekin katsomassa juhlallisuuksia. Ohjelmassa oli koululaisten tanssiesityksiä ja lipun salkoon nosto. Koulussa on puhuttu paljon Suomen itsenäisyydestä ja perinteistä ja poikani ovat innoissaan kertoneet oppimastaan myös täällä kotona. Onhan Suomen itsenäisyys iso ja merkittävä asia ja on ihana huomata, miten lapsi kiinnostuu aiheesta ja kuinka se herättää ajatuksia..
Kun aloitin pikkuisen käpykuusen parissa puuhastelun, en ajatellut laisinkaan itsenäisyyspäivää tai sen koristeita, mutta valkoisella tussilla talvisia kuvioita sinisen ruukun pintaan piirtäessäni, alkoi olo tuntua isänmaalliselta! Kyllähän tämä raikas sinivalkoinen pikkukuusi sopii tosi hyvin itsenäisyyspäivän tunnelmaan. 
Maalasin suuren kävyn valkoisella gessolla. Kirpputorilta muinoin löytämäni pikkuruukun kuvioin valkoisella Uni Posca-tussilla. Tussi lähtee lasitetulta liukkaalta pinnalta pois vedellä ja hankauksella, joten näillä tusseilla voi tehdä väliaikaisia koristeluja. 
Käsittelemätön puu sopii Suomi-tunnelmaan. Minikokoinen koristenauha on helppo tehdä, pujotetaan helmiä paperinaruun ja lukitaan helmet paikoilleen solmuilla ja kierretään helminauha käpykuusen ympärille. Aloitin nauhan kieputuksen alhaalta ja narunpää jää kävyn ja purkin väliin. Hups.. Huomasin latvusta kohti edetessäni, että olin leikannut narun liian lyhyeksi. Jatkoin narua ja liitoskohta jää helmen sisään piiloon, kunhan ylimääräisen narun katkaisee saksilla. Lopussa koristenauhan pää solmitaan kuusen latvaan.
Kuusen kruunajaiset hoituivat puuhiutaleella, jonka kärki mahtui juuri sopivasti puuhelmen sisään.

Hyvää itsenäisyyspäivää!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram