Hyvää joulua!

Hyasintti on ollut aina joulukukista suosikkini. Kuusen ja hyasintin tuoksu tietää joulua.. Myös sypressi on rakas jouluntuoja. Tänä jouluna osa hyasinteista kukkii myös vanhoissa astioissa, pikkukermakossa ja kastikekulhossa. Löysin astiat jokunen vuosi sitten kirpputorilta ja ensi alkuun aioin koristella ne kultaisella lehtimetallijäljitelmällä. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja säilytin kaatimet valkoisina. 

Tummien seetriruusujen pinnalle satoi kevyt suolasade, sivellinsipaisulla liimaa ja pari hyppysellistä suolaa. Suolakiteet ovat kuin pieniä jäähileitä.

Hyasintin kanssa pieneen kermakkoon pääsivät myös joulupallot, koristenauha ja vaalea seetriruusu. Kastikekaatimessa hyasintti viihtyy seuranaan niininaru, silkkinauha ja tummat "suolakävyt".

Kävin perheeni kanssa Savossa jouluvisiitillä viime viikonloppuna ja sain ilokseni etukäteisjoululahjana Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua- reseptikirjan. Lahjan antaja arveli, että kirjasta olisi hyötyä jouluvalmisteluihin, eikä onneksi piilottanut sitä pakettiin. Kaunis kirja tuo ihanaa joulutunnelmaa ja se saa toivottaa hyvää joulua keittiön vanhan kommuutin päällä koko joulun ajan.
Kippis joululle!
Kidekäpyjä ja silkkinauhakiemuroita..
Asetelmien nauhakiemuroiden lisäksi innostuin tänä jouluna ruseteista ja niitähän oli saatava myös kuusen oksille. Joulua odotellessa olen neulonut tusinan verran neulosrusetteja ja ne ovat nyt keikkumassa kuusen oksilla. Aion tehdä vielä muutaman rusetin lisää, koska ovat niin pehmoisia ja sieviä kuusenkoristeita. Neulosrusettien rinnalle kipusi myös silkkisiä ja satiinisia rusetteja. Kuusenkoristeista suosikkejani ovat lasiset vaaleat pallot sekä hopeaiset kuviokoristeet, kuten tähdet ja sydämet. Nämä hankin jo monta vuotta sitten ja niiden kaveriksi tulee aina laitettua jotain itsetehtyä tai jokunen uusi koriste, kuten viime vuonna löytyneet pikkukulkuset ja keraamiset sydämet. Eilen löysin kaupasta hopeaiset helminauhat, jotka puin kuuselle heti kotiin päästyäni. On kyllä ihanaa, kun joulukuusessa on kerroksia, muistoja menneiltä vuosilta ja uusia tuttavuuksia.  
Ainaoikeaa, helmi- ja joustinneulosta ja keskelle nauhaa. Simppelit joulun rusettikoristeet.
Ruokailuhuoneen joulukuusessa on hopeaa ja valkoista koristelua. Eteinen sai myös hopeaista krumeluuria, kun kaupasta matkaan lähti tammenterhoja.
Vanha kommuutti löytyi viime viikolla Torista ja se kotiutui toissapäivänä Vaahterakadulle Turusta. Parilla kympillä tarpeellista säilytystilaa pikkutavaralle ja päällä jouluksi oiva paikka asetelmille.
Pienten paperitähtien trio odottaa vielä ripustamista ja sitten koristelut ovat valmiit. Pikkutähdet ovat mielestäni niin söpöjä ja niistä saa varmasti kivannäköisen rykelmän ikkunalle tai oviaukkoon. 
Käydään joulun viettohon.
Ihanaa ja tunnelmallista joulun aikaa!


1 kommentti:

  1. Lapsuuden jouluista kaipaan eniten juuri hyasintin tuoksua! Omaan kotiini en niitä voi laittaa lapsen allergian takia, mutta joulunalla nuuskin niitä aina kukkakaupoissa ja markettien kukkaosastoilla :)
    Upea löytö tuo kommuutti! Ihanaa joulunaikaa sinulle <3

    VastaaPoista

Instagram