Punoskorit (ohje)

Kaupallisessa yhteistyössä : Sinelli

Nahkapaperiset säilytyskorit sopivat niin moneen käyttötarkoitukseen! Niihin voi säilöä narut ja langat, tuikut ja kruunukynttilät ja ne ovat omiaan kasvien suojaruukuiksi, sillä nahkapaperi ei vettä säikähdä. Punoin nämä supersimppelit pikkukorit ennen joulua ja säilytin niissä muun muassa tuikkuja ja nyt joulun jälkeen korit saivat asukeikseen kasveja, muun muassa uuden anopinkielen. Punoskorin ohje on tosiaan niin helppo ja hauska tehdä, että puuha onnistuu lastenkin kanssa.
Nahkapaperinauhat on saatu julkaisuun Sinellistä.Ohje

Tarvitset:
- nahkapaperia
- nahkapaperinauhaa
- sakset
- pikaliimaa, esim. Loctite Power Flex
- harpin ja lyijykynän 
(- viivoittimen tai mittanauhan)

Vinkki! Liimaamisen sijaan voit ommella nauhat korin pohjaan!

1. Leikkaa nahkapaperista korin pyöreä pohja, jonka halkaisija on 12 cm. Leikkaa nahkapaperinauhasta neljätoista 18 cm pituista palaa korin pystynauhoiksi ja liimaa nauhat tasaisin välein korin pohjan reunoihin. Julkaisun mallissa nauhavälit ovat 1,5 cm.
2. Leikkaa 45 cm pituiset nauhapalat korin ympärysnauhoiksi. Saumanvarat sisältyvät mittaan, nauhat liimataan 1,5 cm päällekkäin. Liimaa alin eli ensimmäinern nauha pystynauhan taakse ja vie nauha pujotellen, vuoroin pystynauhojen päältä ja alta. Liimaa lopuksi nauhanpää. Jatka näin, kunnes saavutat haluamasi korin korkeuden.
Vinkki! Leikkaa pidemmät nauhat, mikäli haluat tehdä korkeamman korin.
3. Taita lopuksi nauhojen päät korin sisään. Lisää nauhojen päihin liimaa ja paina ne paikoilleen.
Näpsäkät korit mihin tahansa säilytykseen. Koska nahkapaperi on jämäkkä ja kestävä materiaali, voi siitä punotuissa koreissa säilyttää raskaampaakin kalustoa, kuten esimerkiksi kirjoja.
Lisää punontajuttujani löytyy Ihana- lehdestä! Vuoden ensimmäisestä numerosta löydät ohjeeni heksagonipunontaan, jolla saat ihania kodin säilytyskoreja. Lehden sivuilta näet myös, kuinka niiteillä saa koottua näppärän pikkuamppelin vaikkapa ilmakasville.
 (Ihana 1/2020)
Valmis nahkapaperinauha on tosi kätevä korien punonnassa, mutta voit hyödyntää myös rullia, jolloin käytössäsi on paljon eri värejä ja pintakuvioita. Leikkaa nauhaa vaikkapa kultaisesta nahkapaperista ja yhdistele sitä mattaiseen nahkapaperiin. Puolita nauha ohuemmaksi tai käytä sellaisenaan. Variointi - ja yhdistelymahdollisuuksia on paljon eli ei kun ideoimaan ja yhdistelemään värejä ja tekstuureja omaksi unelmakoriksi! Lisää ideoita ja muun muassa sanomalehtinauhaiset korit löytyvät Ihanan uusimmasta numerosta.

Ihanaa alkanutta uutta vuotta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram