Isänpäivän viiksi- ja ruusukekortit

Viime vuonna tein poikien kanssa miehelleni isänpäiväksi viiksikortin. Askartelu jäi juhlaa edeltävälle illalle ja koska tuotos syntyi niin viime tipassa, jäi korttijulkaisu viime vuonna kokonaan tekemättä. Otan "vahingon" takaisin ja julkaisen viiksikortteja nyt hieman muokattuina. Lisävarusteiksi viiksikortit saivat vekkirusetit ja kuviopaidat. Isoisälle voi tehdä harmaat viikset ja jos viikset eivät innosta, voi korttiin askarrella ruusukkeen isälle numero yksi! Taitteluilla saa kivoja "kohokohtia" ja yhdistin näihin lisäksi voimakkaita printtejä. Tekstejä voi kirjoittaa ohuilla washiteipeillä, tussilla ja leimasimilla. Kortteja oli niin hauska väsätä, että niitä tuli tehtyä useampi!
Tällaisia viiksikortteja tein poikien kanssa vuosi sitten! Viime tippaan meni korttiaskartelu viime vuonna, mutta silti ennätimme tehdä kaksi, joista toisen pojat valitsivat isille annettavaksi. On hyvä, jos on valinnanvaraa, muttei kuitenkaan liikaa..


Isoisän kortti saa harmaat viikset.

Viiksikortin valmistusvinkkejä:
Symmetriset viikset saat taittamalla paperin kaksinkerroin. Piirrä viikset ja leikkaa.
 Leikkaa kortin levyinen pala kuviollista paperia ja leikkaa sen yläreuna viistosti sisäänpäin.  Kiinnitä kuviopaperi kortin alaosaan.
Taittele rusettipala ja leikkaa keskelle ohuehko suikale. Kiinnitä kaksipuoleinen teippi suikaleen taakse ja teippaa suikale taitellun palan keskelle.
 Kiinnitä viikset ja rusetti.
Teippaa tai liimaa pari nappia paidan etumukseen ja koristele halutessasi kortin reunoja. Kirjoita korttiin tervehdys tussilla, leimasimella tai vaikkapa ohuella washiteipillä.

Ruusukekortti:
Ensin korttipohja koristellaan kuviopaperilla, kiinnitetään ruusuke ja sen päälle vielä taiteltu lahjanaru tai kangasnauha ruusukkeen nauhoiksi. Lopuksi kiinnitetään ympyrä, johon on leimattu tai piirretty ykkönen. Käytin kortteihin muotoiltavaa nauhaa, jonka reunoissa kulkee ohuen ohut metallilanka. 
Tein vihreän ruusukkeen palasta, jonka pituus oli 30 cm ja leveys 8 cm. Taittelin palan puolelta toiselle paperia käännellen. Taitoin palan keskeltä ja liimasin avonaiset sivut yhteen. 
Sitten liimasin taitokset keskeltä yhteen.

Iloista isänpäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram