Valokuuset

Kaupallisessa yhteistyössä : Sinelli

Suomen Kädentaidot- messut lähestyvät ja messuvalmistelut ovat osaltani nahkapaperi- ja kuvioleikkuridemoja varten aika lailla valmiina. Sinellin messuosastolle tulee esille joka vuosi ihania malleja ja ideoita. Tänä vuonna inspiroidutaan muun muassa pahvisista valokuusista, joita voi tuunata monin eri konstein. Tuunasin messuille muutaman valokuusen koristeeksi ja ajattelin julkaista "kuusikon" myös täällä blogissa. Koristeleminen oli todella hauskaa ja näistä saa kyllä aivan ihania asetelmia ja valokuusi-metsiköitä joulukoteihin.


Julkaisun materiaalit ovat Sinellistä.
Tuputin kolme kuusta mintunvihreiksi Plus Color- akryylimaalilla, yhden kuusen käsittelin valkoiseksi gessolla ja kaksi jäivät ruskeiksi ja saivat nahkapaperiset köynnöskoristeet. Tähti- ja ympyräaukkoja ei tarvinnut suojata tuputuksen ajaksi, joten maalaaminen sujuu joutuisasti ja helposti. Tähtiaukkojen reunoilla maali kannattaa tuputtaa sienen terävällä päällä, hieman varovaisemmin, ja pyöreät aukot voi tuputtaa suoraan päältä sienen leveämmällä sivulla, kunhan sienessä ei ole kovin paljon maalia.
Maalin kuivuttua pintaa voi koristella lisää esimerkiksi lumiefektipastalla ja 3D-kohoväreillä. Kokeilin koristeluun kimalleliimaa, jolla saa kauniita tehosteita ja kohokuvioita. Toimii muuten loistavasti myös joulukorteissa. Kimalleliimaa on saatavana monissa eri väreissä.
3D- lumiefektipastalla syntyy sieviä kohokuvioita ja yksityiskohtia kuusen valmiiden aukkokuvioiden ympärille. Tämä kuusipuu sai oksilleen myös lumista köynnöstä.
Valkoisella Uni Posca- tussilla tulee myös sieviä, hieman huomaamattomampia koristeluja. Hopeinen ja kultainen toimisivat varmasti myös hyvin.
Kieputin pahvikuusen ympärille koristenauhaa, jonka pikkutähtöset leikkasin Tools- kuvioleikkurilla. Puhkaisin nuppineulalla pikkureiät metallilankaa varten tähtien reunatikkauskohtiin ja pujottelin ne ohueen metallilankaan.
Fiskarsin kuviolävistäjällä leikatut pikkuympyrät muuttuvat joulupalloiksi, jotka pyöritellään kiinni ohueen metallilankaan ja kiedotaan kuusen ympärille koristenauhan tapaan. Jos leikkaat nahkapaperia kuviolävistäjällä, varmista että lävistäjä on tarkoitettu paksujen materiaalien leikkaamiseen. Tällöin lävistäjässä on "THICK"- maininta.
Sävy sävyyn olohuoneen seinän kanssa, näköjään. Olisikohan siis yksi lempiväreistäni? =)
Mielessä käväisi myös kuusen ripustaminen seinälle, mikäli takaosaan vain kiinnittäisi koukun.. Kuusi on paristokäyttöinen, joten siinä ei ole häiritsevää johtoa ja näistä voisi sommitella seinälle kuusijoukkoa esimerkiksi taulujen paikalle joulun ajaksi.
Valot syttyvät! Tunnelmallinen lämmin valo sointuu hienosti kultaisiin tähtiin.
Vinkkinä, kuusia saa edulliseen messuhintaan Sinellin osastolta C 801 Suomen Kädentaidot- messuilta ensi viikonloppuna. Näistä saisi kyllä ihania joulumuistamisia..

Nähdään messuilla!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram