Taskukortteja ja pikkuyllätyksiä

Kaupallisessa yhteistyössä : Sinelli

Viime viikonloppuna nautittiin runsain joukoin Suomen Kädentaidot- messuista, jossa Sinellin messuosastolla esittelin kuvioleikkurin ja nahkapaperin käyttöideoita. Koska tein messuille esittelymalleja, ajattelin että ne olisi kiva esitellä myös täällä blogin puolella. Sain ennen messuja kotiin kokeiltavaksi muun muassa Tools-leikkurin paksuja teriä, joilla voi leikata paksuja materiaaleja, kuten huopaa ja nahkaa. Surautin koneella myös pari nahkapaperipussukkaa, jotka löytyvät alempaa julkaisusta.

Paksut terät (Steel Rule Die)

Tools- kuvioleikkurin ohuiden stanssien (Die Cut) lisäksi on nyt olemassa myös paksuja teriä, joilla voi leikata muun muassa huopaa, metallikartonkia, nahkaa ja kangasta. 
Sydänmalli toimii aina hyvin.. heijastimissakin.
Leikkasin paksulla terällä 3 mm paksuisesta huovasta sydämiä heijastimia ja koristeita varten ja valmiit koristeet sujautin taskullisiin kortteihin, jotka saa tehtyä myös kuvioleikkurilla. Terät leikkasivat kyllä paksun materiaalin tosi näpsäkästi. Paksua terää käytettäessä leikkurin omaa paksua valkoista alustaa (Platform) ei käytetä ollenkaan, vaan alimmaiseksi tulee paksu terä, väliin leikattava materiaali ja päälle harmaa leikkuumatto (Cutting Mat) ja päällimmäiseksi läpikuultava adapteri-levy. Leikkurin asetus säädetään Die Cut- kohtaan, kuten ohuilla terillä leikattaessa.
Taskukorttiin voi ideoida vaikka minkälaista kivaa pikku sujautettavaa..
Huopa- ja nahkapaperisydämeen tuli tehtyä koristeeksi kullansävyistä kirjontaa. Tämmöinen ns. pikkupipertäminen vie minut joskus ihan mukanaan. On tärkeää saada upoutua yksityiskohtiin, vaikka se aikaa veisikin kiireen keskellä.. Se rentouttaa niin ihanasti samalla, tulee flowtila. 

Joulupallot stanssaamalla
Huopasydänten lisäksi stanssasin messuille joulupalloja ja näistä tuli mielestäni oikein kivoja! Ja miten kätevää onkaan, kun kortti ja koristelahja ovat samassa "paketissa"! Valkoinen nahkapaperi sai huurteisia sävyjä, tuputin pinnan mintunvihreällä akryylimaalilla ja yksityiskohtaiset kuviot saa leikattua tasku-stanssilla. 
Tein joulupallot kaksipuolisina, joten ei haittaa vaikka ne pyörähtelisivätkin paikallaan. Kultaisten stanssattujen päällysosien väliin leikkasin ympyrät nahkapaperista, jonka olin tuputtanut mintunvihreällä Plus Colorilla.

Nahkapaperiset pussukat
Nahkapaperipussit pääsivät myös julkaisuun mukaan, sillä olen tykästynyt tuohon uutuus-nahkapaperin terrazzopintaan. Eläväiseen ja moniväriseen kuviointiin on niin helppo yhdistää vaikka mitä sävyjä. Terrazzohiutaleissa vilahtelee muun muassa roosan, hopean ja hiekan sävyjä..

Nappasin nahkapaperin terrazzokuvioinneista sävyksi roosan ja käsittelin valkoisen nahkapaperin sillä. Valkoinen nahkapaperi on tosi monipuolinen, koska sen voi värjätä tekstiiliväreillä tai akryylimaaleilla ja maalitusseilla. Jos tuotteesta haluaa pestävän, kannattaa silloin käyttää tekstiilivärejä.
Korkeat pussukat käyvät vaikkapa jämätapettirullien säilyttämiseen.
Ja leikkisät tupsut piristävät aina päivää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram