Sormihirviöitä ja kurpitsapiirakkaa - Hyvää halloweenia!

Halloween on hauska, jännä ja mielikuvituksellinen juhla! Siksi kai sitä niin paljon rakastankin.. Vaikka halloweenvalmistelut on varmaan kaikilla jo aika lailla tehty, postaan vielä simppelin ja hassun pikkuaskartelun, josko siellä päin olisi innokkaita pikkuaskartelijoita! Sormihirviöt voivat olla kiva aktiviteetti lapsille halloweenina ja lastenkutsujen ohjelmana! Mikä parasta, askartelujen jälkeen näillä voi oikeasti leikkiä ja niille voi ohjata vaikka oman nukketeatterinäytöksen. Teatterisermin tai näyttämön voi askarrella esimerkiksi pahvista ja sen voi koristella kauhuteemaan sopivasti, vaikkapa kummituskartanoksi. 
Munakennosta saa kivoja sorminukkeja.. tai siis sormihirviöitä! =D Ja ne istuvat hyvin pienempäänkin sormeen. Kennon pohjasta leikataan kartiomaiset osat saksilla ja maalataan halutun värisiksi sekä koristellaan mieleiseksi. Lisäksi voi hankkia askartelusilmiä, huopaa, softista ja tussit ovat käteviä yksityiskohtien piirtämiseen. Lepakon siivet ja korvat ovat mustaa huopaa ja suu on piirretty akryylimaalilla. Ohutkärkiset tussit sopivat yksityiskohtien piirtämiseen parhaiten. Kummituksen hattu on jiirisahalla lyhennetty korkki, joka on maalattu mustaksi. Hatun lieri on mustaa softista. 
Tälle Mion sormihirviölle tuli yksi suuri silmä ja -huihui- verta.  Onneksi halloweeniin jos mihin sopii tämmöinen makaaberimpi meininki! =D 
Nyt Leolla ja Miolla on hassuja hirviöitä melkein joka sormelle!
Hirviöarmeija on valmis!
Ja niin myös kurpitsapiirakka! Leivoin näitä tänä vuonna useamman, ovat niin herkullisia. Vaikka piirakka ja sormihirviöt eivät kai näennäisesti sovi kovin saumattomasti yhteen, on niiden yhdistävä tekijä kuitenkin halloween. =) Näin ollen päätin liittää askartelupostaukseen myös piirakkaohjeen, jolla teen kurpitsapiirakat joka vuosi. Muistelen, että ohje on alunperin Aamulehdestä. Lasten ja miehen pyynnöstä =D olen joskus vähentänyt täytteen muskottipähkinän määrää. Tämä voimakas maku on ehkä juuri se, jonka vuoksi kurpitsapiirakka voi alkuun vaatia hieman totuttelua ja lapset ovat pitäneet miedommasta mausta. Itse pidän juuri kurpitsapiirakan tuhdista rakenteesta ja voimakkaasta syksyisestä mausteisuudesta, mutta menee oikein hyvin vähemmälläkin muskotilla. Kermavaahto taittaa makua ja on ainakin omasta mielestäni täydellinen yhdistelmä..

Kurpitsapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 tl sokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
5 dl soseutettua kurpitsaa
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä 
2 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää 
1/2 tl suolaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa

Nypi jauhot, rasva ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Pistele pohjaa haarukalla ja paista uunin alatasolla 10 minuuttia 200 asteessa. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada seos piirakkapohjan päälle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoile haaleana tai kylmänä jäätelön tai kermavaahdon kera.

Hauskaa, herkullista ja tunnelmallista halloweenia,

1 kommentti:

Instagram