Kummitusovi

Kop, kop! Halloween kolkuttaa jo ovella ja astuu kohta sisään, peremmälle haamuineen, kurpitsalyhtyineen, seitteineen ja kaikkine karmivine koristeineen.. KAMALAN IHANAA! 
 Rakastan halloweenia ja aina silloin tällöin pitkin vuotta mieleeni tupsahtaa koristeideoita. Esimerkiksi jokin materiaali saattaa synnyttää mielikuvan kummitusjuhlaan sopivasta tuotoksesta. Näin kävi viime joulun hitin - tonttuoven kohdalla ja se muuntautui kummitusoveksi! 
Ovi onkin jo raollaan.. Sieltä on astumassa ulos jonkinmoinen vihertävä hirviö, todennäköisesti zombie! =D Seuraavaksi vinkkejä ja ideoita, kuinka raollaan oleva kummitusovi ja rekvisiitat askarrellaan.

Tarvitset:

Pahvia
Sakset
Jäätelötikkuja
Akryylimaalia
Siveltimen
Liimaa (puu- tai PVA-liimaa)
Kuviosaha tai vahvat sakset 
(tikkujen leikkaamiseen)

Lisäksi koristeisiin:
Metallilankaa
Kukkateippiä tms.
Metallilankaleikkurit
 Valkoista huopaa
Ompelulankaa
Silmäneulan
Mustaa muliinilankaa 
(tai mustan tekstiilitussin) 

Leikkaa pahvista kaksi suorakulmiota, suurempi karmipalaksi ja pienempi oveksi. Maalaa ovipahvi akryylimaalilla esimerkiksi mustalla tai samalla värillä, jolla maalaat jäätelötikut, jotta pahvi ei erotu tikkujen väleistä.
Katkaise jäätelötikut ja maalaa ne haluamasi värisiksi. Anna kuivua.
Maalaa karmipalan reunat ja keskiosa. Käytä ovikappaletta apuna ja merkitse maalattava alue karmipahviin. Käytin "karmeihin" betonipastaa ja sisäosan maalasin mustalla akryylimaalilla. Jos teet umpinaisen oven, ei sisäosaa tarvitse maalata ollenkaan.
Jos teet raottuvan oven, lisää karmiosan keskelle paperia, kangasta tai huopaa siten, että ovi liimautuessaan jää raolleen. Liimaa enemmän kangasta tms.oven raottuvalle puolelle. 
Liimaa ja paina ovi karmipahviin. Anna kuivua hetken aikaa.
Mikäli haluat hirviökäden raottamaan ovea, tee se metallilangasta. Tee käsi sormineen paksummasta metallilangasta ja sido osat toisiinsa ohuemmalla metallilangalla.
Tämän jälkeen päällystä metalliosat kieputtamalla niiden päälle esimerkiksi vihreää kukkateippiä. Jätä käteen hieman rannetta ja taivuta se, jotta saat liimattua sen oven taa piiloon. Tällöin näyttää siltä, että käsi tulee esiin oven takaa. 
Tee oveen katseenvangitsijaksi ovenkolkutin tai kranssi. Liimaa ovenrivaksi puuhelmi tai jokin muu kahvaa muistuttava pikkuesine. Kiinnitin ovenkahvaksi metallisen ripustuslenkin ja kolkuttimen muotoilin ilmakuivuvasta massasta. Kolkuttimen rengas on peräisin Ikean ripustustangosta.
Tee hauskoja yksityiskohtia oveen ja sen ympäristöön esimerkiksi ompelemalla pikkuisia huopahaamuja ja kiinnitä ne kaksipuoleisella teipillä (tai sinitarralla) oven karmeihin tai seinään. Haamun voi laittaa kurkkaamaan myös ovensuusta hirviökäden sijaan. Piirrä kummituksille silmät ja suut tekstiilitussilla tai kirjo ne muliinilangalla.

Lisäideoita oven koristeluun
Kummitusoven rekvisiitaksi voi askarrella vaikka mitä! Jätskitikuista kyhätty risti on liimattu keskelle kiviröykkiötä, jonka kasasin liimaamalla huopapalan päälle. Kurpitsat on tehty kreppipaperista foliopallon päälle ja niitä voi käyttää keveytensä ansiosta hyvin myös kummituspuun koristeina. Haamun muotoilin muutama vuosi sitten ilmakuivuvasta massasta. Rautakaupasta löytyy ketjua kahleiksi.
Noitatytön vartalo ja hattu ovat mustalla huovalla päällystettyjä pahvikartioita, kädet piippurassia ja hiukset punaista villalankaa. Silmät ovat nuppineulat, joita lyhensin hieman ja jotka painoin ihonväriseksi maalaamaani styroksipalloon. Luudan harjakset ovat niininarua ja ranteessa noidalla keikkuu mustasta puuhelmestä ja maalatusta tikusta tehty kahvipannu. Noidan kissa rakentuu erikokoisista mustista pompom-palloista ja piippurassista. 
Pompom-pampuloista voi loihtia myös pikkuisen hämähäkin! Ompele yhteen iso ja pieni pampula käsin yhteen ja kiinnitä silmiksi punaisia helmiä ja jaloiksi sekä "leukapihdeiksi" =D mustaa piippurassia.

Jänniä askarteluhetkiä,
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram