Día De Los Muertos - kallokoristeita

Meksikossa vietetään 31.10.-2.11. kuolleiden päivää (Día de los Muertos), joka on aikojen saatossa muotoutunut mayojen ja asteekkien perinteistä. Kuolleiden päivä on Meksikossa suuri ja tärkeä juhla. Perheet kokoontuvat edesmenneiden läheistensä haudoille ja koristelevat ne vainajien lempiruoilla ja lahjoilla. Aikaa vietetään yhdessä muistellen, herkutellen ja iloista musiikkia kuunnellen, vaikkapa mariachi-orkesterin esityksestä nauttien. 
Kuolleiden päivän värikkäät, virnuilevat ja koristeelliset kallot ovat tulleet osaksi myös suomalaista halloweenia. 
Kipin kapin kuvapankkiin! Voit tulostaa isompia Meksiko-kalloja ikkunaan, lyhtylasiin tai vaikkapa viirinauhaan! Väritä tai käytä sellaisenaan mustavalkoisena. Pikkukallot sopivat erinomaisesti cocktailtikkujen koristeeksi, juomalasimerkiksi ja pikkupussukoihin.
Pikkukallo-arkista voit rullata myös popcorn- tai karkkitötteröt. Sipsiä tai popcornia varten tötterön voi vuorata sisältä leivinpaperilla tai foliolla. Kuva-arkin voi tulostaa myös kartongille.
Pikkukallo-pussukka kätkee sisäänsä karkkiyllätyksen. Lastenkutsuilla näihin voi piilottaa myös kisapalkintoja, esimerkiksi pikkuleluja ja tarroja.
Arkeista saa myös hauskoja somisteita varras- tai cocktailtikun päähän herkkuannoksia koristamaan. Teemaväriä voi korostaa värittämällä vain joitain yksityiskohtia. Koristeiden värittäminen voisi olla mieleistä puuhaa myös pikkuväelle. =)

Ihania halloweenvalmisteluja,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram