Uusi kuvioleikkuri

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli
Olen esitellyt Sinellin myymälöissä 20-vuotisjuhlien merkeissä Sinellin valikoimaan saapunutta uutta kuvioleikkuria ja olen aivan myyty laitteen monikäyttöisyydestä ja siitä, kuinka yksityiskohtaista ja kaunista jälkeä laitteella saa aikaan. Suosittelen lämmöllä kaikille teille askartelijoille!
 Kuvioleikkurilla tekee pikkulahjat, kuten avaimenperät ja kirjanmerkit sekä ihanat kortit ja koristeet käden käänteessä (kirjaimellisesti - käden vipua kääntäessä) ja askartelut saavat ihan oman ulottuvuutensa stanssauksen kanssa! Sinellin synttärijuhlan kunniaksi Tools-kuvioleikkurin saa nyt kamppanjahintaan, joten jos olet joskus harkinnut leikkurin hankkimista, voi nyt olla hyvä aika lisätä embossauslaite omaankin tarvikevalikoimaasi.. Tutustu Sinellin sivuilla synttäriohjelmistoon ja tarjouksiin.


Julkaisussa käytetyt materiaalit ja tarvikkeet on saatu Sinelliltä. 
Tools-kuvioleikkurin kokovaihtoehdot ovat A5 ja A4. Aloituspakkauksen mukana tulevat sydän- ja perhoskuvioterät, kaksi kohokuvointikansiota (kaunokirjoitus ja ruutu), stanssaukseen tarvittavat levyt sekä korttipohjia. Leikkuri on oikea tilaihme, sillä sen kahvan voi irrottaa ja sivutasot kääntyvät ylös. Tasojen sisällä on myös säilytystilaa kuvioterille ja pienille kohokuviointikansioille.
2D-kohokuviointikansiolla embossaaminen on kätevää. Voit kuvioida kaksiosaisesta kortista esimerkiksi vain kansiosan. Irtokuvioilla koristelemalla saa kaunista, yllätyksellistä ja kerroksellista jälkeä. 
Aloituspaketin tarvikkeilla pääsee jo pitkälle! Mukana tulee kuusi erikokoista sydänterää ja kolme perhosta. Esittelyissä suuren suosion ovat saaneetkin nimenomaan herkät perhoset, kauniit sydämet ja romanttinen kaunokirjoitus-kohokuviointi. Nämä ovatkin juuri starter kitin mukana tulevia varusteita.
Kuvioleikkurilla tehtävät kirjanmerkit ovat olleet esittelyissä kävijöiden mieleen ja ne ovat myös yksi omista suosikeistani - lukutoukka kun olen! Ne ovat ihana lisä esimerkiksi kirjalahjaan..
Laitan postaukseen mukaan käytännön esimerkin, kirjanmerkin valmistuksesta. Kohokuvioinnit ja sydämet tein nahkapaperista ja kehyskappaleen ekokartongista. Ensin leikataan kirjanmerkin kappaleet ja kohokuvioitavan kappaleen taakse kiinnitetään kaksipuoleinen tarrapaperi. 2D-kohokuviointi onnistuu tarran kera, kunhan tarran suojapaperin jättää paikalleen. =)
Tarrallinen kohokuvioitava paperi asetetaan kansioon. Kuvioitavissa kappaleissa, joissa on selvästi oikea ja nurja puoli, tulee katsoa että kansion koholla olevat kuviot asettuvat kappaleen nurjalle puolelle. Tällöin kuvio työntyy koholle oikealle puolelle.

 Suljettu kansio asetetaan valkoiselle alustalle ja päälle laitetaan harmaa leikkuumatto. Sivun ylemmästä nupista säädetään oikea asetus ja alemmasta tarvittaessa tiukkuutta. Leikkuumatto alustoineen "mankeloidaan" leikkurin läpi kahvaa pyörittäen.
Kohokuvointi on tehty nahkapaperille tarroineen päivineen!
Seuraavaksi tehdään kirjanmerkin koristekuviot. Paperi, jossa on jo valmiina tarra, asetetaan levyjen väliin sydän-kuvioterän päälle. Kuvioterän leikkaava pinta tulee olla leikkuumattoa kohti, valkoista alustaa vasten laitetaan aina kuvioterän sileä leikkaamaton pinta! Harmaa leikkuumatto uusitaan tarvittaessa, tätä ei kuitenkaan tarvitse tehdä usein.
Kun toiminto vaihtuu kohokuvioinnista leikkuuseen, on tärkeä muistaa vaihtaa myös asetusta. Kuvioterällä leikattaessa säädetään nuppi "die cut"- asentoon.


Jätetään leikattu tarrasydän hetkeksi odottamaan. Irroitetaan kaunokirjo-kuvioidusta kappaleesta tarran suojus ja kiinnitetään se kehyskappaleeseen. Osat voi kiinnittää toisiinsa toki myös liimalla! Pienissä ja aukollisissa kuvioissa tarra on erittäin kätevä vaihtoehto liimalle.

 Kohokuvoituja kirjaimia voi korostaa esimerkiksi tussilla. Käytin kohokirjainten värittämiseen Uni Posca-maalitussia (väri "pastel green").

Merkin yläreuna rei'itetään ja koristellaan nauhalla, esimerkiksi paperi- ja/tai juuttinarulla (nahkarei'ittimellä saa kauniin pienen reiän). Pujotetaan nauhoihin koristeeksi pari sievää helmeä ja liimataan tarrasydän paikoilleen. Kirjanmerkki on valmis!

Kuvioleikkurilla askartelu sujuu kuin "stanssi"! =D Mahdollisuudet ovat miltei rajattomat, korttien ja pikkulahjojen tekeminen on joutuisaa ja vaivatonta. Suorastaan ihanaa! Kuvioleikkuriin on saatavilla paljon erilaisia kohokuviointikansioita ja kuvioteriä. Esimerkiksi kuvan ananas-kohokuviointikansiolla voi tehdä kirjanmerkkejä, pakettikortteja ja vaikkapa soman pikku sisustusjulisteen, vaikkapa kollaasiseinälle valokuvien ja taulujen lomaan.

Iloista alkanutta lokakuuta,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram