Asusteita nahkapaperista

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli
Syksyiset aamut ja illat ovat hämäriä ja ulos lähtiessä on tärkeää muistaa panostaa näkyvyyteen! Hyvänä vaihtoehtona valmiille heijastimelle on itsetehty heijastava asuste tai vaatekoru. Tässä postauksessa esittelen nahkapaperisia asusteita, joita voi käyttää asukokonaisuuksien piristyksenä, laukkukoristeina tai hiuskoruina. Heijastavan asusteen vaikkapa ulkotakin liepeeseen saat, kun käytät lisäksi heijastavaa kangasta.
Nahkapaperi on taatusti uusi suosikkimateriaalini! Se on niin monikäyttöistä, lisäksi se on vesipestävää ja sitä voi ommella ja pintakäsitellä esimerkiksi leimaamalla tai tusseilla. Sävyissä löytyy kauniita mattapintaisia ja helmiäisversioita; kuten kaunis ruusukulta ja hopea. 
Kuvioleikkurilla nahkapaperista saa aivan ihastuttavia DIY-juttuja ja mikä parasta, ominaisuuksiensa puolesta nahkapaperista voi tehdä käytettäviä ja kestäviä tuotteita. Vesi ei pilaa nahkapaperisia asusteita, laukku- tai takkikoristeita, joten syyssateet eivät haittaa tai rajoita käyttöä millään lailla! Jos nahkapaperista tehty tuotos likaantuu käytössä, eikun pesuun!
Julkaisussa käytetyt materiaalit on saatu Sinelliltä:
Tools-kuvioleikkuri
Nahkapaperi
Metallilenkit ja kiinnitysnipsut
Heijastava kangas


Ruusukultainen nahkapaperi on suosikkini, sen hieman vaaleanpunaiseen taittuva sävy on niin herkkä ja kaunis. Tässä asusteessa on käytetty Tools-kuvioleikkurilla tehtyjä erikokoisia sydämiä, jotka olen kiinnittänyt toisiinsa kerroksittain kuumaliimalla. Alimmaisena asustekukan pohjalle leikataan pyöreä kappale, jonka päälle kukka rakentuu. Päällimmäiseksi olen liimannut Fiskarsin kuviolävistäjällä leikatun ymypyrän, mutta kukan keskelle sopisi myös mainiosti kapussi, nappi tai suuri strassi. Myös kuvioleikkuriin on saatavilla pyöreitä teriä, joihin leikkurilla saa samalla kertaa kauniit reunatikkaukset. Asustekukkasia on hauska tehdä ja jo yhdellä kuvioterällä, esimerkiksi sydämellä, saa monta erilaista kukkaa. 
Nahkapaperinen kukka toimii myös hiuskoruna ja juhlavana vaatteen yksityiskohtana.
Heijastava kangas auttaa erottumaan hämärässä! Yllä kuvioleikkurin pyöreällä terällä leikatuista ympyröistä tehty heijastava kukka ja kaksipuoleinen heijastava tähti. Kuvioleikkuri leikkaa myös heijastavaa kangasta. Kankaan voi silittää nahkapaperin pinnalle tai sen voi kiinnittää kaksipuoleisella teipillä. Kiinnitin taustateipin heijastavaan kankaaseen ennen kuvioleikkurilla leikkaamista, joten työskentely sujui nopsaan. 
Heijastava rintakoru takin rinnukseen ja roikkuva nipsukoriste kassin hihnaan, niin johan näkyy pimeässä.
Kuvioleikkurin ympyräterillä muodostuu kivoja kukkia "terälehtien" kokoa varioimalla. Heijastinkankaan kanssa kannattaa valita suurempia ympyröitä, jotta näkyvyys on parempi. Tässä esimerkki pikkuisen rintakorun kokoamisesta. Pienen nahkapaperikoristeen voi kiinnittää myös pinniin, hiussolkeen tai pompulaan, jolloin saa kivoja hiuskoristeita.
Vaaleanruskea nahkapaperikukka rakentuu kolmesta erikokoisesta ympyrästä, joita kutakin leikataan neljä kappaletta. Näiden lisäksi tarvitaan kaksi suurempaa ympyrää, yksi pohjapalaksi ja toinen päällimmäiseksi heijastinympyrän pohjapalaksi. Osat voi kiinnittää toisiinsa esimerkiksi tekstiili- tai kuumaliimalla.
Asustekukkasen takana toimii hienosti hakaneulakiinnitys. 
Koristellaan asuja, erottaudutaan pimeässä ja muutenkin! 

Kirkkaita syyspäiviä,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram