Isänpäivän ideoita

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli


Kohta vietetään isänpäivää ja vielä ennättää tehdä lahjankin itse! Kun mieheni lähtee esimerkiksi työmatkalle, hygieniatuotteet kulkevat usein muovipussissa tai hujan hajan laukun pohjalla. Se onkin meillä pakatessa ikuinen vitsailun aihe ja olen ehdotellut toilettipussia.. Vielä ei sellaista ole hankittu ja tästä se ajatus sitten lähti! Pussukan koristeluun käytin itselleni ihka uutta tekniikkaa - polttokolvausta! Lisäksi samalla tekniikalla syntyi isännän rannekkeita!
En ollut vielä koskaan aikaisemmin kokeillut polttokolvia ja vaaleanruskea nahkapaperi tuntui olevan juuri omiaan polttokolvausta ajatellen. Lopputulos on mukavan maanläheinen ja minulle näistä tulee ehkä hieman mieleen lappalaiset nahkatyöt... =)
Nahkapaperi on vesipestävää ja kestää 40 asteen konepesun, joten se käy mainiosti toalettilaukun materiaaliksi! Jos purnukka vuotaa pussin pohjalle, "no worries"! Eikun mars vaan pesukonetta kohti. Sinellin valikoimasta löytyvä Tools-polttokolvipakkaus sisältää seitsemän vaihtoterää. Postauksessa käytetyt materiaalit ja paljon muuta löydät Sinellin valikoimasta!

www.sinelli.fi

Polttokolvilla nahkapaperia koristeltaessa on tärkeää huolehtia huoneen hyvästä ilmanvaihdosta! Taukojen aikana kolvia voi lepuuttaa pakkauksessa mukana tulevan tuen päällä. Kuumentuneet terät kierretään ja vaihdetaan pihtien avulla, sillä muutoin näpit palaa!

Työvaiheita
Aloitin työskentelyn leikkaamalla nahkapaperista viisi kappaletta; suurimmat päällisen palat (x 2kpl, mitat 20x22cm), kaksi sivukappaletta ja pohjan. Pohja- ja sivukappaleet ovat mitoiltaan 9x20cm. Sivukappaleet taitetaaan keskeltä pituussuunnassa.  
 Ensimmäiseksi ompelin vetoketjun ja merkitsin apuviivat kohtiin, joihin halusin polttokolvauskoristelua. Näin kolvatessa ei tarvitse huolehtia siitä, kulkevatko kuvioinnit suorassa linjassa. 
Kokeile polttokolvia testipalalle ennen varsinaisen työn kuviointia! Näin näet, onko kolvi tarpeeksi kuuma ja saatko painettua kuvion tasaisesti. Tee kolvaus mahdollisimman tasaisella alustalla. Älä paina kuumaa kolvia liian kovaa tai kauan nahkapaperille, sillä se voi tehdä materiaaliin reiän. Testipalaa kuvioidessasi voit selvittää, kuinka kauan terää kannattaa painaa ja kuinka tumman kuvion saa tehtyä ilman reikää! =D
 Vaihda teriä ja leikittele erilaisilla kuvioilla. Tässä olen kuvioinut ja ommellut kaksinkertaiset taitetut läppäpalat vetoketjun päihin. 

Ennen ompelemista nahkapaperi kannattaa kastella ja kuivata. Tällöin se on huomattavasti helpompaa käsitellä ja taivutella eri asentoihin. Seuraavaksi ompelin kiinni sivu- ja pohjakappaleen toiseen päälliseen. Kun työn taittaa kuten kuvassa, reunojen ompelu sujuu mutkitta.

Matka jatkuu! Seuraavana vuorossa toisen päällisen puolen sivu- ja pohjakappaleiden saumat. Pohjan pitkä sivu ommellaan viimeisenä. Klemmarit pitävät kappaleet paikoillaan!
Mieheni Mikon suosikki on oikean puolimmainen ristikuvioitu ranneke. Pidetään mielessä.. =) Sellainen löytyy varmasti paketista 11.11.!

Iloista ja ihanaa isänpäivää kaikille isännille!


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram