Reki-kalenteri

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli


Rekehen, rekehen - nouse matkaamaan!

Erään kerran jäätelötikkuja hypistellessäni mielessäni kävivät koristetähdet ja glögilasin aluset.. Puoliääneen ajattelin poikani Leon kuullen: "Mitähän näistä keksisikään jouluksi?" Leo huudahti oitis: "Tee kelkka tai reki!"

 Niin tehtiin! Rekien rakentaminen oli poikien ja äidin yhteinen askarteluretki. Ensin tikuista tuli yksinkertainen kelkka, mutta pian se sai ajurinpenkin ja reunatkin. Aherruksen tuloksena syntyi lahjareki, jota voi käyttää myös kalenterina! Molemmille pojille tuunattiin tulitikkuaskeista myös omat lahjapaketit, joihin me vanhemmat laitamme aina aamuksi jonkin pienen yllätyksen..
Ensin oli kelkka...
ja sitten reki!
Reki on kiva koriste, mutta kun sen päälle vielä paketoi kauniisti tulitikkuaskit ja kätkee sisään yllätyksen, on siitä iloa kaksinverroin! Pikkupakettiin mahtuu makea yllätys tai tarra ja suurempaan tikkuaskiin esimerkiksi pikkuauto tai muu pieni lelu. 
Materiaalit eivät maksa maltaita ja tarvitset askarteluun ainoastaan:

- jäätelötikkuja
- puuliimaa (Dana Lim)
- puisia lankarullia
- puuhelmiä 
- tulitikkuaskeja ja koristepaperia
- akryylimaalia (Schmincke, Plus Color) 
- siveltimen (Gold Line)

Pikku reen edessä olevat ihanat peurat löydät myös Sinellistä!
Katso lisäideoita reen koristeluun ja materiaaleja Sinellin nettisivuilta!


Ohjeet:
Kokoa ensin reen lava. Käytin 18 tikkua ja sidoin ne yhteen liimaamalla pohjaan neljä tikkua.  
Liimaa reen jalakset kahdeksasta tikusta (yhteensä siis 16 tikkua). Aloita kokoaminen liimaamalla yhteen kaksi tikkua, joiden sivuihin liimataan jälleen kaksi tikkua. Liimaa vielä päälle kaksi tikkua ja anna kuivua hetken aikaa.
Liimaa pohjaan puiset rullat ja anna kuivua.
Liimaa jalakset puisiin lankarulliin.
Rakenna tikuista etu- ja takaosan päädyt. Voit käyttää helmien sijaan puisia lankarullia! Löysin kaapista neliskanttisia puuhelmiä ja nämä toimivat reessä mukavasti.
Käsittele pinta tai jätä puunväriseksi. Halutessasi voit maalata pinnan esimerkiksi akryylimaalilla. Käytin maalaamiseen Schmincken Akademie Acryl-maalia ja jalaksiin mustaa Plus Coloria. Dana Lim-puuliima on luottotarvikkeeni monessa askartelussa! 
Voit solmia päätyyn juutti-, paperi- tai hamppunarun, mikäli teet kelkan.  
Näin syntyy yksinkertaisempi versio - kelkka! Mutta jos teet reen, alta löydät ohjeita siihen, kuinka saat tikuista penkin ja reunat. 
Kokoa lavan reunat ja ajurinpenkki liimaamalla tikkuja puuhelmien päälle, näin kelkka muuntuu reeksi.
 Tikut voi maalata ennen liimaamista tai pinnan voi käsitellä kerralla! Kuvassa valkoinen reki odottaa maalausta.
Isoveli keksi idean ja pikkuveli oli aktiivisesti mukana projektin toteuttamisessa! Hän ideoi reen muotoa tosi hienosti ja suunnitteli, kuinka sen saisi reen näköiseksi. Nokkelia kavereita! =)

Rekvisiitan tekee edullisesti. Juuttinauhasta saa käsin ompelemalla soman lahjasäkin ja tulitikkuaskit ovat juuri sopivan kokoisia kätkeäkseen sisäänsä käärekarkit!
Pssst... Kuvissa vilahtaneet led-lumihiutaleet tehdään valkoisesta nahkapaperista Tools-kuvioleikkurilla ja hiutaleterillä. Katso tarkempi ohjevideo youtubesta! 
Led-lumihiutalevalot nahkapaperista
Lisää nahkapaperisia joulun askarteluideoita ja esimerkkejä Tools- kuvioleikkurin monipuolisesta käytöstä kuulet ja näet ensi lauantaina 24.11. Sinellin Variston Joulutapahtumassa klo 10-15! Tule hakemaan ideoita ja inspiraatiota. Toivottavasti näemme siellä!


Eka luukku avataan pian, mutta vielä on aikaa askarrella oma kalenteri.. tai vaikkapa tunnelmalliset joulun hiutalevalot! Ja käydä ihanissa joulutapahtumissa.. =)

Askartelun iloa,

3 kommenttia:

Instagram