Tupsuja ja ruusukkeita

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli

Kuluneen syksyn ja talven aikana olen esitellyt Sinellin myymälöissä ja tapahtumissa nahkapaperisia DIY-ideoita. Koska tietyistä tuotoksista on kyselty esittelyjen yhteydessä paljon, keskityn niihin tarkemmin omissa julkaisuissa. Tänään ovat vuorossa nahkapaperiset tupsut ja ruusukkeet!
Tupsuja ja ruusukkeita ennättää vielä hyvin tehdä jouluksikin, itselle tai lahjaksi! Uuden vuoden juhlista puhumattakaan.
Ruusukkeet ja tupsut ovat kivoja laukkujen ja asujen yksityiskohtia ja koska nahkapaperista on saatavilla paljon erilaisia värivaihtoehtoja, voi siitä tehdä asusteita moneen eri asukokonaisuuteen. Valkoisen nahkapaperin saa käsiteltyä juuri halutun väriseksi esimerkiksi kangasväreillä. Lisäksi maalitusseilla ja akryylimaalilla voi koristella nahkapaperia monin eri tavoin, vaikkapa tarrasablonin avulla.

Julkaisussa käytetyt materiaalit on saatu Sinellistä.


Kirjekuorimallinen rannelaukku sai hopeaisen sydämen, joka on leikattu ja kohokuvioitu Tools-kuvioleikkurilla sekä tanssivan tasselin hopeansävyisestä nahkapaperista. Ketju on kirpputorilöytö.

Näin teet tupsun nahkapaperista:
Tupsujen yläosassa voi käyttää metallisia ripustinosia tai lenkin voi tehdä nahkapaperista!
Tupsuja varten tarvitset suorakulmaisen palan nahkapaperia (kuvan pala 14cmx8cm), pikaliimaa (Loctite Super Glue) ja sakset. Tupsun voi kiinnittää irrotettavaan nipsukoukkuun, jolloin voit vaihdella sitä eri laukkuihin. Kuusenkoristeisiin tarkoitettuja metalliripustimia voi käyttää myös tupsuissa!
 Hapsuta palan reuna saksilla. Poista ylimääräistä tarvittaessa palan yläreunasta. 
Levitä liimaa aloituskohtaan ja paina hetken aikaa paikoilleen. Jatka rullaamista ja lisää liimaa muutamaan kohtaan rullatessasi. Liimaa lopetuskohta ja paina kiinni. 
Jos käytät metalliripustinta tupsussa, kierrä sen metallilankapäät yhteen pihtien avulla. Lisää metallilankavarteen ja tupsun yläosaan pikaliimaa ja paina paikoilleen. Jos teet lenkin nahkapaperisuikaleesta, liimaa se tupsun yläosan aukkoon samoin kuin kuvassa.

Näin teet nahkapaperi-ruusukkeen:
Jotta tupsun olo ei käy yksinäiseksi, tehdään sille kaveriksi ruusuke! Erikokoisia ympyröitä yhdistämällä syntyy hiussolki.
Sydän-ruusukkeeseen tarvitset:
- Kuvioleikkurin, kuviolävistäjän tai sakset (kuviot voi piirtää myös itse erikokoisten piparimuottien avulla)
- kaksi suurempaa ympyrää (halkaisija noin 5 cm)
- yhden pienen ympyrän (halkaisija noin 1,5 cm)
- neljä suurempaa sydäntä (leveys noin 4 cm)
- kahdeksan pienempää sydäntä (leveys noin 2 cm)
- Loctiten pikaliimaa (Control tai Power Flex)
- hakaneulan

  Käytän yksityiskohtaisissa ja tarkkuutta vaativissa liimauksissa Loctiten pikaliimaa, joko geelimäistä Power Flexiä tai juoksevampaa Controlia. Huippuliima esimerkiksi pikkutarkkoja koruja tehdessä, kuivuu nopeasti ja lopputulos kestää!
Leikkaa tarvittava määrä kuvioita. Merkitse keskikohta pohjaympyrän keskelle, näin palojen kohdistaminen sujuu helpommin! 
 Aloita suurimpien sydänten asettelu merkkien mukaisesti. Levitä pikaliimaa vain sydänten kärkiosiin ja paina hetken aikaa paikoilleen. 
Isojen sydänten rakoihin liimataan seuraavaksi pikkusydämet. Levitä liimaa vain pikkusydänten kärkiin ja paina kiinni.
Liimaa kiinnittämiesi pikkusydänten alle loput sydämet siten, että sydänten terävät kärjet jäävät näkyviin.
Liimaa viimeinen ympyräpala päällimmäiseksi, kukan keskiöksi! Halutessasi liimaa keskelle useampi erikokoinen ympyrä. Kerroksellisuus toimii!
Ruusukkeesta saa kauniin katseenvangitsijan myös lahjapakettiin! Kun teet sen nahkapaperista tavallisen paperin sijaan, voi lahjansaaja ottaa ruusukoristeen käyttöönsä paketin avaamisen jälkeen. Jos laitat ruusukkeen taakse hakaneulan, on koriste helppo irroittaa paketista ja käyttää vaikka heti!
Hiussoljen koristelu voidaan tehdä samaan tapaan kuin ruusukkeen, joko kuvioleikkurilla, lävistäjällä tai käsin piirtämällä ja leikkaamalla. Konstit ovat monet! =) Leikkasin nahkapaperista pohjapalan, jonka päälle liimasin ensin reunimmaiset ympyrät ja etenin keskelle, johon kiinnitin viimeiseksi suurimman ympyrän. Lopuksi kiinnitin koristeen metallisoljen pintaan pikaliimalla. 

Kultainen ympyräkoriste punaisessa nahkapaperilaukussa.. Ruusukkeisiin ja solkikoristeisiin olen käyttänyt Tools-kuvioleikkuria.
Tupsut ja ruusukkeet sulassa sovussa.

Tupsut pääsivät mukaan myös korvakoruihin.


Antoisia askarteluhetkiä,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram