Koristellaan renkaita!

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli

 Renkaista saa kauniita koristeita ja sisustuselementtejä ihan mihin vuodenaikaan tahansa! Nyt joulun lähestyessä koristelin renkaat juhlan hengen mukaisesti, talvisesti ja kimaltein. Sonnustin Sinellin kultaisen renkaan höyhenpukuun ja puuhiutaleisiin. Pieniä renkaita koristelin kuvioleikkurilla leikatuilla nahkapaperikuvioilla, kuten linnuilla ja lehvillä sekä kaapin perukoilta löytynyt vanha kranssi sai "ylleen" kultalameeta, nahkapaperihiutaleita ja led-valot.
 Julkaisussa käytetyt tarvikkeet; esimerkiksi nahkapaperit, puuhiutaleet, lamee, metallirenkaat, höyhenet ja metallilanka on saatu julkaisuun Sinellistä. Nettisivuilta löydät metallirenkaat ja tarvikkeet: 



Höyhenet kiinnitetään renkaaseen ouhuella metallilangalla.
Puuhiutaleet muuttuvat valkoisiksi gessolla (Super Primer). Tuputin hiutaleiden keskelle hieman kultaista akryylimaalia (Akademie Acryl, Schmincke) ja tämähän kannattaa toki tehdä ennen hiutaleiden kiinnitystä, toisin kuin kuvassa! =D Koska kultaus-idea tuli hieman jälkijunassa eli jo hiutaleet kiinnitettyäni, tein kuten kuvassa. Kannattaa tosiaan tehdä maalaushommat ennen kiinnitystä, jotta ei tarvitse varoa höyheniä.
Sommittele hiutaleet mieluisiin paikkoihin ja kiinnitä ne kuumaliimalla. Voit myös kieputella ne paikoilleen metallilangalla, jonka saat pujotettua hiutaleiden raoista.
Valo siivilöityy kauniisti höyhenten ja hiutaleiden aukkojen väleistä. Höyhenistä tulee kuurainen fiilis ja puuhiutaleiden kaverina ne tuovat kevyemmän henkäyksen lopputulokseen.

Valokranssi
Vanha kaapista löytämäni kranssi sai krumeluuria ja valaistuna kultaiset nahkapaperihiutaleet luovat lämmintä tunnelmaa. Leikkasin hiutaleet Tools-kuvioleikkurilla, mutta voit koristella kranssin myös valmiilla koristeilla. 
Tools-kuvioleikkuri - askartelijan paras kaveri! =D Ainakin siitä on tullut sellainen minulle. Korvaamaton apuri, jolla saan tehtyä kauniita ja täsmällisiä kuvioita sekä muotoja, joita voin käyttää kaikenlaisissa projekteissa.
 Valokranssia varten leikkasin useita valkoisia ja kultaisia nahkapaperihiutaleita. Hiutaleet vain valmiiksi ja sitten kranssia koristelemaan!

Hiutaleet ja lamee kiinnitetään kranssiin ohuella kullansävyisellä metallilangalla. Hiutaleissa on käytetty valkoista ja kultaista nahkapaperia. Koska nahkapaperi on tehty selluloosasta ja lateksista, kestää se erittäin hyvin työstöä, edes metallilanka ei riko koristeita! Nahkapaperi on erinomainen materiaali juuri kestävyytensä takia, kun stanssataan hentoja ja yksityiskohtaisia kuvioita. 
Lopuksi voi leikata lenkin nahkapaperista! Kranssin ympärille ja hiutaleiden väleihin kieputellaan vielä led-valoköynnös. Jos kranssia käytetään tasolla, esimerkiksi lipaston päällä, kannattaa valojohto asetella niin, että paristokotelo asettuu kranssin alaosaan. Ripustettavaan malliin vastaavasti ylös. Kotelon saa silloin piilotetuksi.

Renkaista voi askarrella näyttäviä ja runsaita kodin koristuksia. 

Metallisiin ja pieneen styroksirenkaaseen käytin pitkulaisia hukkapaloja, jotka jäivät yli aikaisemmasta askarteluprojektista. Kun metallirenkaan päällystää ensin maalarinteipillä, nahkapaperi kiinnittyy renkaan ympärille hyvin PVA-liimalla. Oikeaan nahkaan verrattuna paperiversio on edullinen materiaali vaikkapa unisiepparien tekijälle.

 Herkkä lintu-kuvioterä on yksi suosikeistani. Se muuntuu jouluiseksi kultaisella paperilla ja lehvät näyttävät lumisilta, kun ne leikataan valkoisesta paperista.
Stanssattuja tähtiä ja sydämiä.. Valkoisiin nahkapaperisydämiin painoin koristeeksi kultaisen haaraniitin.
Ihan pikkuisen on maassa valkeaa.. Hiutalerengas tuo lisää lumista tunnelmaa ikkunassa.

Ihanaa alkanutta joulukuuta,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram