Nyt käymme joulun viettohon

Tänä vuonna Vaahterakadulla joulukoristeet hiipivät paikoilleen myöhemmin edellisvuoteen verrattuna, mutta eilen alkoi tapahtua. Kuusi astui sisään ja sai paikkansa ruokailuhuoneesta. Tänä aamuna kahdeksalta aloitin poikieni kanssa urakan eli paistoimme kaksinkertaisen piparitaikinan. Eihän tuohon savottaan mennytkään kuin 3,5 tuntia! =) Nyt on pitkäksi aikaa piparia. Ja tänä vuonna pääsi palamaan vain puolipellillistä, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. Yleensä palaneiden saldo on enemmän.
Joulunalusaika oli tänä vuonna itselläni tosi kiireinen, joten joulun lähestyessä tuli keksittyä pikaisia koristeita. Sellainen syntyi muun muassa lasivitriinistä, jonne sujautin erilaisia käpyjä ja kultaisen paristollisen led-köynnöksen. Vanhan ranskalaisen madonnapatsaan hankin kymmenisen vuotta sitten Orivedellä asuessamme ja maalaisromanttisuudesta ammentaen ja se tuli jäädäkseen. Kulunut ja rikkoutunut, mutta minulle täydellisen kaunis..
Nämä H&M:n hauskat tonttu-ukot puolestaan tarttuivat matkaan joululahjaostoksilla. Suippohatut ovat siis suola- ja pippurisirottimia, mutta tulevat tuskin sitä virkaa toimittamaan. Eihän noita kaveruksia erotakaan toisistaan, siinä menisi pippurit ja suolat sekaisin!
Ehkä tonttujen nimet voisivat olla Salt'n'Pepa? Hmmm, kenties.. Tonttujen vierellä pilalle menneistä betonikynttilänjaloista tuli pikkuruiset ruukut mehikasveille. 
Pipari tuo joulun..
Piparien paistamisesta tulee itselleni aina joulufiilis. Tuoksu on huumaava ja kun jäähtyneet piparit pistää lasipurkkiin, saa niitä ihastella muulloinkin kuin kahvipöydässä. 
Tänään oli paistamisen päätteeksi herkkuhetki. 
Teknisiä vaikeuksia! Tänä vuonna oli kuopuksen vuoro laittaa tähti latvaan ja kuinkas kävi? Muovinen tähti oli niin raskas, ettei se kestänyt paikallaan. No, eikun ompelemaan vastaavaa nahkapaperista. Löytyi sopivasti hopeainen pala työhuoneesta ja pian keikkui latvassa kevyt ja nätti nahkapaperitähti.
Koristelua kaverin kanssa. Kamu oli mukana kuusenkoristelussa kuulokkeiden välityksellä. Voi tätä nykyaikaa! =D
Kuusen koristeiden väritys on nyt toista vuotta valkohopea. Ensi vuodeksi aion tehdä jonkin nauhakoristeen hopeaisten hapsunauhojen tilalle. Tänä jouluna hanke jäi kiireiden vuoksi.
Lemon-tyttömme ei arvostanut jouluhässäkkää ja siivoilua ollenkaan. Ilme oli mielestäni näkemisen arvoinen. Rapsutus kuitenkin saa aina hymyn huulille. 
Leo ja Mio ovat avanneet diy-rekikalenterin paketit joka aamu.. kaupan suklaakalenterin lisäksi.
Lasten jouluinnostus on ihan parasta! Enää muutama luukku jäljellä. 

Tunnelmallista ja ihanaa joulua,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram