Kuusipuut ja pussukat nahkapaperista

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli

Joulu on jo melkein ovella! Mutta jos kaipaat vielä joulukukalle uutta suojaruukkua, tai jos asetelmista, ikkunalta tai lahjapaketista puuttuu kiva koriste, niin tässä askarteluideoita, joilla ennättää tehdä koristeen tai kaksi ennen joulua. 
Alempaa löydät ohjeita pussien ja kuusten valmistukseen.
Kuuset ja kävyt saivat ylleen nahkapaperisia ympyröitä. 
Käpypallojen suomut ovat samaa sarjaa kuusten kanssa! Kuviolävistäjällä leikatut ympyrät kiinnitetään kuumaliimalla styroksipallon päälle. Tarkemmat ohjeet ja materiaalit löydät Sinellin nettisivuilta.  


Leikkasin ympyrät Fiskarsin kuviolävistäjällä ja kiinnitin ne kuumaliimalla styroksikartion pintaan. Aihiona toimii myös pahvikartio. Jalakseen kuusi sai puisen tuen ja tähtikoristeen stanssasin kuvioleikkurilla, mutta senhän voi toki tehdä monella muullakin tapaa.
 Suurimman kuusen ylle leijaili kultaisia hiutaleita, jotka leikkasin Tools-kuvioleikkurilla. 
Fiskarsin kuviolävistäjä on kätevä laite. Nahkapaperia leikattaessa kannattaa valita lävistäjä, joka on tarkoitettu paksulle materiaalille. Tästä kertoo lävistäjän päällä oleva merkintä: "THICK". Kuusen ja kävyn päällystämiseen käy hyvin myös sydämen muotoinen kuvio.
Käytin koristeisiin nahkapaperia, mutta päällystämisen voi tehdä myös kartonkiympyröillä. Nahkapaperi tosin on paperia kestävämpää ja koristeet säilyvät hienosti myös ensi jouluun. 

Kuusen kokoaminen:
Kuusen kokoaminen aloitetaan alhaalta ja ylös edetään liimaamalla ympyröitä lomittain. Huipulle liimataan kaksinkertainen latvakoriste.
 Valmiin kuusen alaosaan voi lisätä lopuksi lisää ympyröitä, tällöin kuusesta tulee korkeampi ja styroksi pysyy paremmin piilossa katseilta. Lopuksi tehdään reikä tukijalkaa varten, lisätään jalkaan liimaa ja painetaan paikoilleen.
Nahkapaperi taipui myös kuvioilla koristelluiksi pussukoiksi, jotka toimivat joulukukkien ja havujen suojapusseina. Likaantuessaan ne voi pestä vaikka ihan 40 asteessa pesukoneessa.
 Valmiita pussukoita löydät Sinellistä, mutta pussukka on helppo ommella myös itse. Itsetehtynä voit koristella pintaa kuvioilla, jotka ommellaan kiinni pussiin tasona. Nämä kuviot olen leikannut tähtiterillä Tools-kuvioleikkurilla.

Pussiohje:

Tarvikkeet:
- nahkapaperia
- ompelukone
- ompelulankaa
- silmäneula
- sakset
- paperia kaavoihin
- lyijykynä
- paperipuristimia
-suihkepullo ja pyyhe
(- tekstiililiima)

1. Piirrä paperille ensin haluamasi kokoinen pyöreä pohjan kaava. Pohjan avulla on helppo määrittää varsinaisen pussin koko.
2. Mittaa piirtämäsi pohjan piiri esimerkiksi mittanauhan avulla ja piirrä sen pituutta vastaava suorakaide. 
3. Leikkaa palat nahkapaperista. Lisää kappaleisiin(suorakaiteen sivusauma ja pohjapala) saumanvarat, noin 0,5 cm. Tee aukileikkauksia pohjan saumanvaroihin.
4. Koristele halutessasi pussin pintaa esimerkiksi ompelemalla.
5. Kostuta palat. Voit kastella palat joko pyyhkeen päällä suihkepullolla tai veteen upottamalla. Pyyhi liikakosteus pyyhkeellä ennen ompelemista.
6. Ompele suorakaiteen muotoisen kappaleen sauma. Jätä langanpäät riittävän pitkiksi, jotta voit päätellä ne silmäneulan avulla. Tämä estää saumaa purkautumasta myöhemmin käytössä. Tekstiililiimaa voi käyttää myös lisäksi päättelemisessä. Pikkutippa saumanvaran puolelle varmistaa, ettei lanka lähde liikkumaan. 
7. Kiinnitä pohjapala ja suorakaide (nurjapuoli ulospäin)toisiinsa pienillä paperipuristimilla ja ompele.
8. Käännä työ oikein päin ja muotoile hieman pussin saumoja käsin.


Iloisia jouluvalmisteluja Sinulle!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram