Solmukuuset

Tänään solmuillaan, nimittäin simppeleitä solmukuusia!
Olen pannut väkisinkin merkille, että joka vuosi joulun lähestyessä, tulee tarve ja into tehdä koristekuusia. Jonkinlaisia ja mielellään erilaisia kuin edellisenä vuonna. Kun asiaa enemmälti miettii, niin syy on varmaan aika yksinkertainen.. Kuusi on joulun suosikkielementtini ja siksi se varmaan löytääkin tiensä askarteluihin joulun alla. 
Tämän vuoden joulukuuset tein solmimalla villalankaa, paperinarua ja piippurassia askartelutikun ympärille ja jalaksi kiinnitin puisen lankarullan. 

Solmukuusen valmistamiseen ei paljon materiaalia tarvita! Jämälangat kelpaavat hyvin kuusen oksiksi ja rungoksi käy varrastikku. Kuusenjalat eli puurullat löysin kirpputorilta. Tästä tulikin mukava kierrätysaskartelu.. Ihan huomaamattani! =D
Voit aloittaa solmimisen joko latvasta tai alhaalta.
Useamman narun/langan solmiminen kerralla nopeuttaa kuusen solmimista huomattavasti. Liimaa lisätään jo kiinnitettyjen "oksien" juureen ja uudet solmunarut/-langat liu'utetaan paikoilleen niiden viereen. Liima pitää solmut kiinni ja oksat paikallaan. Kuusen muotoilu voidaan tehdä valmistamisen lomassa tai vasta lopussa.

Vihreästä paperinarusta solmittu kuusi on vähäeleinen koriste vaikkapa asetelmissa käytettäväksi.
Poikieni Mion ja Leon solmukuusi-suosikki on rassipuu! Tässä kuusessa on paksumpi puujalka ja tuki. Rassit on kierrett keskeltä rungon ympärille ja rassien terävät metallilankapäät on taivutettu. Rassit pysyivät hyvin rungossa ilman liimaa, joten sitäpä ei sitten laitettu ollenkaan. =) Nopea, siisti ja kiva askartelu myös lapsille! 

Jäykempiin paperinaru- ja rassioksiin voisi muuten lisätä esimerkiksi pieniä puuhelmiä koristepalloiksi, tämä jatkokehittelyideaksi kenties..

Askartelun ja joulun odotuksen iloa,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram