Ryijytyyny

Pörröisiä terveisiä jälleen Vaahterakadulta! 
Sohvankulmalla lekottelee ensimmäinen ryijytyynyni, jonka olen jo pitkään halunnut toteuttaa! Perjantaina viikonlopun kynnyksellä tartuin tuumasta toimeen ja täytyy kyllä sanoa, että tämä runsas ja pehmoinen tyyny tuo paljon lämpöä ja kodikkuutta kodin talvitunnelmaan. 
Loimilanka jää ihanasti näkyviin paksuilla villalangoilla kudottaessa ja käytinkin loimilankoihin puuteriroosan sävyistä puuvillalankaa, koska ajattelin sen sointuvan kivasti  ryijytyynyn lankoihin.
 Kudoin tyynyn villasukkalankojen jämistä ja muun muassa Adlibriksen Chunky Wool Prints- villalangasta, joka tuo kudelmaan herkullista vaihtelevaa sävymaailmaa! Ihana lanka! Samaisesta langasta löytyy myös yksivärisiä vaihtoehtoja, kuten kuvassa näkyvä vaaleanruskea ja tyynynpäällisessä käytetty hailakka roosa, joka sointuu hienosti Chunky Wool Prints- langan sävyihin. 
Prints- langan sävyt vaihtelevat somasti kudottaessa ja Soumak-letissä sävyt polveilevat myös hauskasti.
Kierrätin ryijytyynyn takakappaleeksi vanhan likaantuneen pöllö-tyynynpäällisen ja pikkuisen sisätyynyn.
Kiinnitin kudotun päällisen etuosan taustakankaaseen ensin nuppineuloilla ja sitten käsinpistoin. Jätin takakappaleen leveät saumanvarat huolittelematta ja ryijyn nurjan puolen langanpäät siistimättä. Kaikki hapsut ja turhat tupsut jäivät tyynyn sisälle piiloon.
 Ja lopuksi oikein päin kääntö, tyyny sisään ja aukko käsinpistoin kiinni.
Näitä ryijytyynyjä tulee taatusti tehtyä lisää. Aion tehdä suuremman kudontakehikon, jolla voi tehdä suuremmankin tyynynpäällisen.
  Nokialla satoi viimein lunta ja maa on valkea, lunta ja räntää vuoroin ja sää viilenee. Pörröiset ryijytyynyt sopivat tähän vuodenaikaan kuin pipo päähän!

Lämmintä ja hyvää mieltä alkaneeseen helmikuuhun!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram