Pehmoisia istuinpäällisiä

 Talvikuukausina sitä kaipaa hyppysiinsä jotain lämmintä ja pehmoista. Villalangan kanssa on mukava puuhastella ja pörröisiä lankoja hypistellessä mieli ja keho lämpiävät. Tällä kertaa hypistelin lankajämistä kasan pompomeja ja niistä tuli pörröinen istuinpäällinen kirppisjakkaran päälle. Toinen jakkara sai "hatun" huopapampuloista.
 Villalankajämät sanelivat pompomien sävymaailman. Hempeää vaaleanpunaista taittavat valkoinen ja harmaa. Pompomien kieputtaminen on kätevää kierrätystä, kun turhat langanpätkät saa hyötykäyttöön.
Huopapampulat renkaiksi, sisäkkäin ja yhteen.
En olisi välttämättä halunnut päälliseen nauhoja, mutta koska liukueste näkyi häiritsevästi pampuloiden raoista, sai päällinen puuvillaiset nauhat (ensimmäinen kuva). Siispä kiinnitin solmimisnauhat lopulta huopapäälliseen. Pompom- päällisessä liukuestematto toimi puolestaan hyvin. Pompomit on helppo kiinnittää käsinpistoilla liukuesteeseen, eikä se näy lainkaan pörröisten pompomien alta tai väleistä. Päällinen on pysynyt hyvin paikoillaankin. Kirpparilta löytämäni vanhan lastenjakkaran tuunasin viime kesänä. 
 Osa ylijääneistä pompomeista pääsi valokokeiluun. Oli pakko kokeilla, kuinka valo kuultaa (ja kuultaako) pörheän villapallon läpi. Työnsin valoköynnöksen lamput varovasti pompomin kiristyslangan väliin ja solmin johdon ympärille samaisella langalla.
Testasinpa pompomeja koreihin ja tekemiini juuttinauhapussukoihinkin.
Pampula-asiaa on tulossa lisää, muun muassa mihin yllä näkyvät värikkäät huopapallot taipuivat. Mutta siitä lisää myöhemmin!

Nyt, pehmoista päivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram