Halloweenin nutturahaamut

Halloween kurkistaa nurkan takaa ja Amerikassa juhla on koristeluineen ja teemapuistoineen jo täydessä vauhdissa. Yleensä joka vuosi halloweenin alla tulee ideoitua ja askarreltua jokin koriste. Tänä syksynä nostin seinälle nutturapäiset haamumummot, jotka tekevät mielellään käsitöitä ja taidehommia! Haamu-koristenauhaan käytin vanhaa lakanaa, muliini- ja villalankajämiä ja purkin pohjalle jäänyttä punaista kangasväriä eli tämän vuoden halloweenaskartelu tuli tehtyä kierrätyshengessä! Lisäksi tarvitsin täytteeksi vanua, nutturoiksi pari huopapalloa ja ripustukseen siimaa.
Pistelin silmäneulalla villalankaa haamujen otsille, kiinnitin huopapampulan päälaelle ja lisäksi muutaman villalankasuortuvan nutturapallon päälle. Jos haamut haluaa nostaa esille huomaamattomalla ripustuksella, kannattaa ne solmia yhteen nutturoista siimalla.
Mukaan mahtuu aina yksi taidemaalari!
Tilaa on myös neulojalle!
Kolmen hengen nutturajengi hengailee pikkuhyllyn alla olohuoneessamme. Näistä kummituksista, etenkin keskimmäisestä, tuli jollain lailla aika kiinahenkisiä, mikä oli ihan kiva yllätys! 

Nutturahaamu-ohje:

Tarvitset:

- valkoista puuvillakangasta
- sakset
- punaista tekstiiliväriä
- huopapalloja
- villalankaa
- muliinilankaa
- silmäneulan
- siimaa tai lankaa ripustukseen
- ompelulankaa
- vanua
Ompele haamut joko koneella tai käsin!

1. Leikkaa yhtä haamua varten kankaasta kaksi palaa, vaikkapa alla olevan kaavan mitoilla.


2. Paina kasvoihin posket punaisella kangasvärillä tai tekstiilitussilla. Voit toki myös kirjoa posket samalla, kun teet silmät ja suun.
 3. Kirjo kasvojen yksityiskohdat ja koristele helmoja kukkasilla, palloilla tai muilla kuvioilla.
4. Leikkaa villalankapaloja helmaa varten. Aseta palat vastakkain ja laita villalangat palojen väliin siten, että ne jäävät ommeltaessa kiinni oikealle puolelle hapsuiksi. Aloita ompelu helmasta ja jätä kääntöaukko toiselle sivulle. Käännä työn oikeapuoli päälle. 
5. Täytä haamu vanulla ja sulje sivun aukko käsinpistoilla. 
6. Kiinnitä huopapallo nutturaksi päälaelle ja pistele sen ympärille villalankaraitoja silmäneulalla. Tee hiuksia myös otsalle. Voit kirjoa kasvot myös tässä vaiheessa tai tasona, kuten kohdassa 3.
7. Valmista rekvisiittaa haamuille. Somisteet voi kiinnittää haamujen mekkoihin teipillä, liimalla tai pehmoiset somisteet käsinpistoilla tai nuppi- ja hakaneulalla.
Muotoilin pahvinpalasta maalarin paletin ja katkaisin vanhan siveltimen puuvarren.
Rekvisiittoja voi keksiä jos jonkinmoisia! Yhdellä haamulla on maalarinpaletti, toinen pitää lankakerää ja kolmas neuloo. Ehkäpä kaulaliinaa tulevaksi talveksi? Näillä haamuilla voi olla nutturat kireällä, mutta mieli pysyy rentona puuhaillessa.

Nutturapäiset kangashaamut syntyivät Ihana-lehteen tekemieni kovetettujen haamujen rinnalla kotikoristeiksi. Ohjeeni hohtaviin haamuihin, hämähäkkisieppariin ja lempeisiin lepakoihin löydät uusimman Ihanan 5/2019-numerosta!


Hauskoja haamuaskarteluja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram