Asusteita Fimo Leather-massasta

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli

Sain Sinellistä kokeiltavaksi uutta Fimo Leather-massaa. Massatyö paistetaan uunissa ja paiston jälkeen se on taipuisaa ja muokattavissa muun muassa leikkaamalla ja ompelemalla. Koska massan pinta on nahkamaista, ajattelin kokeilla sen käyttöä asusteisiin. Mielessä kävivät korvakorut ja avaimenperät, mutta lopulta työn alle pääsivät kaksi hiuspantaa ja ranneke. 
Fimo Leatherista on saatavilla paljon sävyjä. Käytössäni olivat musta, oliivinvihreä ja turkoosi.


Hiuspannat ja ranneke

Oliivinvihreä panta.
Fimo Leather värjää ennen paistamista, suojaa työpöytä ja jos yhdistelet useampia sävyjä, työskentele ensin vaaleammalla ja etene tummempiin sävyihin. Ja pese kädet aina työvaiheiden välissä. Kaulitsemisen voi tehdä esimerkiksi taitetun leivinpaperin välissä, saat samalla alustan ja kaulinsuojan! 
Kaulitsin palan vihreää pantaa varten ja siistin sen reunoista pois ylimääräistä, jotta massaa ei menisi turhaan hukkaan. Leikkasin palan lopulliseen leveyteensä vasta paistamisen jälkeen. Paistetun massan leikkaamisella saa aikaan hieman vaaleamman reunan, joka muistuttaa nahan leikattua raakareunaa. Muista käyttää leikatessa suoja-alustaa.
Vinkki! Jos et leikkaa kappaleen reunoja paiston jälkeen, saat pinnasta tasaisen öljyllä sivellen. Jos massaan jä tekovaiheessa karvoja, jotka haluat poistaa, ota karva pinnalta jollain terävällä ja sivele mahdollinen painauma jälleen sileäksi öljyisellä siveltimellä. 
Turkoosi lettipanta.
Pyöritin kolme ohutta pötköä lettipannan nauhoiksi. Valmiina massanauhan pinta muistutti nahkaa ja oli todella taipuisaa, käyttö onnistui nahkanauhan tapaan. Koska uunipellin pituus ei riittänyt kovin pitkille nauhoille, jouduin paistamaan kappaleet taitettuina, mutta sepäs ei haitannut, sillä jäähtynyttä nauhaa uskaltaa vääntää, ilman katkeamisen vaaraa.
Fimo Leather paistetaan uunissa 130 asteessa 30 minuutin ajan. Massan paistamisessa kannattaa käyttää erillistä mittaria, jotta voit tarkkailla uunin lämpötilaa paiston aikana ja saat selville uunin tarkan lämpötilan. Uunin oman mittarin lukema voi heittää. Älä jätä massaa uuniin valvomatta, vaan tarkkaile lämpötilaa aina silloin tällöin paiston aikana ja säädä lämpötilaa tarvittaessa. Jos lämpötila kipuaa liian korkeaksi, avaa uuninluukku hetkeksi ja pudota uunin lämpötilaa. Uunin tulee antaa tuulettua hyvin massan paistamisen jälkeen, ennen ruoanvalmistusta. Anna massan jäähtyä rauhassa paistamisen jälkeen. 
Letitin nauhat paperipuristimien avulla. Mallailin pantaa päähäni ja leikkasin turhan pituuden pois. Mitatessa otin huomioon myös kuminauhan palan, joka asettuu niskaan.
Ompelin kuminauhan vihreään pantaan koko leveydeltään. Siniseen ohuempaan pantaan ompelin kuminauhan ensin tasona ja kiinnitin sitten käsinpistoilla kuminauhaa jonkin matkaa "putkeksi" letin ympärille. Ompelu sujui hyvin, ainoastaan edestakaisin ompelua ja kovin tiheää pistonpituutta kannattaa välttää. Päättely kannattaa tehdä käsin silmäneulalla. Ompelin pannat satasen neulalla ja meni materiaalin läpi ongelmitta!
Näin jälkikäteen ajatellen, olisin voinut tehdä nauhasta vieläkin ohuempaa. Mielessäni kävi myös litteä nauha, jonka olisin leikannut vasta paistamisen jälkeen kaulitusta massapalasta. 
Ranneke neppareilla.
Koristelin rannekkeen mustilla mattaisilla ja hopeankiiltoisilla neppareilla. Nepparikiinnitystä ajatellen massapala olisi saanut olla vieläkin ohuempaa, mutta onneksi vastakappaleet ylsivät kuitenkin toisiinsa. Siinä ja siinä...
Vinkki! Kaulitsemisen jälkeen massaan saa pintatekstuuria palaa venyttämällä. Epätasaisuus ja rakeisuus tulevat esiin massaa venytettäessä. Venytin alkukaulitsemisen jälkeen massapalan pintaa, jolloin rakeisuus korostui huomattavasti. Kaulitsin palan vielä kevyesti, koska en halunnut siihen aivan niin rosoista pintaa. Fimo Leather on kiva uusi tuttavuus ja yllättävää oli kestävyys paiston jälkeen. Aluksi hieman jännitti vääntää ja kääntää paloja, mutta ne kestivät hyvin. Ompelukin mietitytti aluksi, mutta eipä tullut siinäkään kommervenkkejä. Suosittelen kokeilemaan! Etenkin koruaskarteluissa toimii varmasti hyvin. Massa on myös pehmeää, eikä tarvitse paljoakaan alkupehmittelyä, joten pikkukätösille sen työstäminen on varmasti myös helppoa

Kiitokset seurasta! =) Mukavaa lokakuun loppupuoliskoa,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram