Vappuhuiska - nopeasti kierrättäen


Silkkipaperihuiskat kuuluivat vapun vakiovarusteisiin omassa lapsuudessani. Silkkipaperi ei kestä hyvin kosteutta ja kovasti viuhtoessa suikaleet voivat irtoilla. Täksi vapuksi tein vappuhuiskia muovipusseista kierrättäen! Nämä huiskat saa viedä ulos, sitoa vaikka pyörän ohjaustankoon ja lähteä vappuajelulle. Hapsut kestävät kovan vauhdin ja pikkusateen.. Toivotaan kuitenkin tosi aurinkoista vappusäätä! =D
 Näissä huiskissa on mielestäni parasta se, että ne saa tehtyä kierrätysmateriaalista ja tarvikkeet löytyvät kotoa. Huiskaan tarvitset vain muovipussin, varsikepin, sakset ja teippiä. Askartelukepin sijaan vartena voi käyttää myös luonnonkeppiä tai sen voi tehdä vaikka pahvipillistä, sillä myös lyhyempi varsi toimii ihan hyvin. Pikkuhuiskuttelijalle voi tehdä esimerkiksi pienemmän huiskun, jonka kiinnittää pahvipillin päähän. Tarvikkeet ovat edulliset (tai melkeinpä ilmaiset) ja huiska on superhelppo tehdä. Tämä askartelupuuha sopii loistavasti myös lapsille.
Leo otti ensimmäisen huiskan testikäyttöön aamulla ennen kouluunlähtöä. Hyvin huiskittu!
Leikkasin muovipussin sivut auki, tasasin yläreunan leikkaamalla kahvat pois ja hapsutin molemmat muovipussin sivut noin 1,5 sentin päähän reunasta.
Kiinnitin aloituskohdan teippipalalla ja kieputin reunan kepin ympärille. Teippasin lopetuskohdan ja kiinnitin toisen hapsutetun pussinpuoliskon samaan tapaan edelisen päälle.
 Lopuksi kirkkaan teipin päälle voi kiinnittää koristeellisemman washiteipin. Puuvarren voi halutessaan maalata akryylimaalilla tai sinne tänne voi tehdä raitoja washiteipillä.
Yksi muovipussi riittää hyvin yhteen huiskaan, mutta jos haluaa runsaammat hapsut, kannattaa se tehdä useammasta pussista. Samalla periaatteella, varrastikun ympärille kieputeltuna, syntyy minihuiskat jälkiruokakoristeiksi ja koska muovihuiskat kestävät kosteutta, sopivat ne hienosti myös ulkokoristeiksi, jotka sidotaan puiden oksille tai vaikkapa portinpieliin, jossa tuuli saa heiluttaa hapsuja hauskasti!

Iloista vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram