Marmoroidut terrakottamunat

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli

Toissapäivänä tutustuin itselleni uuteen tekniikkaan - marmorointiin! Ihanan perinteinen ja vanha tekniikka, jota en ollut vielä koskaan aikaisemmin kokeillut. Marmoroin sieviä terrakottamunia, sävytin juuttinarun keltaisella askartelumaalilla ja solmin munat naruilla paksuhkoon oksaan. Sopiva paikkakin löytyi koristeelle olohuoneesta, takan viereltä ja siihen se jää tuomaan pääsiäisiloa! Innostuin kokeilemaan myös risukranssin koristelua. Kranssikuvia ja marmorointiohjeita löydät hieman alempaa.
Marmoroinnilla saa kaunista pintaa ja tekniikka on ihanan yllätyksellistä! Käsittelin juuttinarun Plus Color-akryylimaalin vaaleankeltaisella sävyllä.
 Savunsinisiä koivunrisuja, aitoa nahkanauhaa ja marmoroitua terrakottaa..
Keräsin nipun koivunrisuja pihaltamme ja sidoin niistä huolettoman kranssin, joka kehystää sinisävyiset terrakottamunat kauniisti.
Käsittelin risukranssin pinnan Viva Decorin Vintage Look-kalkkimaalin smokey blue-sävyllä. Magic Marble-pakkauksen sininen marmoriväri sopi hyvin sinisen kalkkimaalin kanssa, vaikka se ei ollutkaan aivan samaa sävyä. Sinisävyisiin muniin käytin valkoista, mustaa ja sinistä marmoriväriä.
Magic Marble - Basic Color- pakkaus sisältää kuusi 20 ml väripulloa, nimen mukaisesti perusväreissä. Saatavilla on myös murrettuja ja metallisia sävyjä.


Julkaisun materiaalit on saatu Sinellistä.

Terrakottamunien marmorointi

Tarvitset:
- terrakottamunia
- Magic Marble- marmorointimaalia
- astian ja vettä
- askartelutikun
- paperia
1. Laita vettä tilavaan astiaan. Ravistele väriainepulloja ja tiputa veteen useampi tippa. Kuvissa: valkoinen ja keltainen marmorointimaali. Käytin yhden terrakottamunan marmorointiin 3-4 tippaa molempia maalisävyjä. 
2. Sekoita värejä kevyesti ja tee askartelutikulla kuvioita.
3. Paina terrakottamuna veteen rauhallisesti ja liikuttele sitä, jotta väri tarttuu mahdollisimman tasaisesti pintaan. Ravista ylimääräiset vesi- ja väriainepisarat astiaan munan pinnalta.

- Muovilenkki kannattaa jättää kiinni munaan marmoroinnin ajaksi, sillä se helpottaa väriin kastamista ja kuivattamista.
4.  Puhdista vesi paperin avulla, ennen seuraavan munan marmorointia ja aina marmorointien välissä. Ime loppu väriaine kastamalla veteen paperi, kaada loppuvesi pois ja täytä astia uudella vedellä. 
5. Ripusta munat kuivumaan. Imeytä loppu väri vedestä paperilla (kohta 4.) ja puhdista astia sekä sormesi ruokaöljyllä.


Ihanaa alkavaa viikonloppua,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram