Pääsiäismunien koristelu Uni Poscalla

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli

Pääsiäismuniin piirtyi tänä vuonna geometrisia kuviointeja ja ornamentteja Uni Posca-tusseilla. Osan munista pohjustin ensin akryyli- ja kalkkimaalin seoksella sekä Plus Color-askartelumaalilla.
Vaaleisiin pastellisiin muniin piirsin kuvioinnit valkoisella Uni Poscalla. Posca sopii erittäin hyvin hajuherkille henkilöille ja pikkukätösiin, sillä se on myrkytön, hajuton ja poispestävissä. Meillä pojat ovat käyttäneet ja tykänneet kovasti!
Mustiin muovimuniin ei tullut lainkaan pohjustusta ja ne saivat hailakan keltaiset kuviot pinnalleen ihan sellaisenaan. Tämän pastellinkeltaisen Uni Posca-tussin kärki on 0.7.
Sileät mattapintaiset muovimunat on helppo maalata ja niihin voi hyvin piirtää tussilla. Maalaamiseen tarkoitettu teline on kätevä apuväline ja se, että munaa voi pyörittää vivun avulla, on plussaa maalausvaiheessa. Etenkin pojat tykästyivät tähän hauskaan härveliin. =)


Julkaisun tarvikkeet on saatu Sinellistä.
Hillityt sinivalkoiset munat pohjamaalasin Smokey Blue-sävyisellä Chalky Line-kalkkimaalilla ja tussikuvioiksi tuli valkoisia raitoja, koukeroita, siksakia.. kukkakuviotakin. Pelkistetyt geometriset kuviot ja kukkaköynnösten rönsyily rinta rinnan.
Haalean keltaisen ohella koralli on yksi tämän hetken suosikeistani ja muniin täytyi ehdottomasti saada näitä sävyjä! Sekoitin korallin sävyn keltaisesta Chalky Line-kalkkimaalista ja Schmincken kadmiumin punaisesta. Koska Uni Posca on vesiliukoinen, voi pinnalle suihkauttaa hieman mattalakkaa, jos haluaa säilyttää kalkkimaalin himmeän mattapinnan. 
Niininarusta ja munista kehkeytyi asetelma kirpputorilta löytämäni keraamisen ruukun alusvadin päälle.  Tässä Uni Posca-munien on hyvä loikoilla ja odottaa pääsiäistä! 
Kontrastia hailakan keltaisella ja mustalla. 
Vaaleaa, haaleaa ja raikkaita pastellisävyjä.

Washiteipillä korostettuja tussikolmioita. Kolmiot eivät kohdistu, vaan valkoinen kuvio näkyy alta ikään kuin varjokuvana.
Testasin muniin myös mustavalkoista teemaa, valkoisia höyheniä mustalla pohjalla. Näitä oli todella nopea ja hauska tehdä, mutta kuitenkin sydämen veivät pastelliset ja kirkkaat sävyt. 

Aurinkoista alkanutta huhtikuuta,
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram