Pääsiäisen pitkäkorvat

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli

Jänikset viihtyvät loistavasti täällä Vaahterakadulla ja vastaan pomppii joka päivä pitkäkorvia. Etenkin keväällä jänikset ovat säännöllisiä vieraita pihallamme ja niiden touhuja on aivan mahtavaa seurata poikien kanssa! Eräskin pitkäkorva päätti loikoilla koko eilisen leikkimökin edustalla ja pomppi pois vasta illalla. Ihanan rentoa meininkiä! =) 
Jänisten näkeminen saa minut aina hyvälle tuulelle. Eipä siis ihme, että ihastuin kovasti Sinellin pelkistettyihin vaneripupuihin ja halusin ehdottomasti tuunata niistä pääsiäiskoristeet. 
Maalasin jänöjen päälliosat keväänvihreällä ja hailakankeltaisella akryylimaalilla. Jätin pupujen reunaosat käsittelemättä, jotta kaunis vaalea vaneri jää näkyviin ja korviin, häntätupsuihin sekä käpälöihin lisäsin kullansävyistä koristefoliota.


Julkaisun askartelutarvikkeet on saatu Sinellistä.
Koristefoliota on saatavilla useissa väreissä. Valitsin pupuihin kultaisen folion, jonka kiinnitin kaksipuolisella ohuella teipillä. Ensin sipaisin pintaan pari kerrosta Plus Color- askartelumaalia. 
Maalasin leveällä siveltimellä, jolloin ei välttämättä tarvitse lainkaan suojateippejä. Halusin jättää näkyviin käsittelemätöntä vaneripintaa, joten maalasin vain päälliosat.
Ennen teipin suojapaperin poistamista leikataan teippi oikean muotoiseksi ja päät voi painaa pinnan muotojen mukaisiksi, jotta pala kiinnittyy tukevasti.
Sitten asetetaan koristefolion pala teipin päälle, painellaan sormilla folio kiinni ja poistetaan kalvo nostamalla.
Kiinnitin teipit pupun korvien kärkiin ja leikkasin muodon reunoja mukaillen, teräväkärkisillä saksilla. Kiinnitin kärkiin kaksi ohutta teippipalaa vierekkäin, mutta isompia alueita käsiteltäessä, voi käyttää myös kaksipuolista tarra-arkkia.
Kuvioin kirpputorilta löytämäni sokerikon ja vihreäksi tuputtamani muovimunan geometrisilla koristefolioinneilla.
Koristefolio kiinnittyy kätevästi kaksipuolisella teipillä, mutta hyvä apuväline kiinnitykseen on myös esimerkiksi liimakynä. Kaksipuolisesta tarra-arkista leikkaamaalla saa suurempia kuvioita, esimerkiksi palloja ja kolmiota, ja ohut kaksipuolinen teippi puolestaan on hyvä raitoihin. 
Puput ja pääsiäinen ne yhteen soppii!
Mielestäni nämä vaneriset puput sopivat sisustukseen ympäri vuoden, vaikkapa lastenhuoneen hyllylle. Ne saa tuunattua juuri mieleisiksi tai käyttää tuunaamatta, sillä vaneripinta on kaunis sellaisenaankin. Näistä saisi esimerkiksi tosi kivan synttärilahjan!


Iloista pääsiäisen aikaa!



1 kommentti:

  1. Tulipas niistä tosi kivat, kelpais kyllä mullekkin.
    Aurinkoista viikonloppua sinne.
    Tuleppas käymään vierailulla aurinkokujalla.

    VastaaPoista

Instagram