Nättiä nuuttaamalla

 Kaupallisessa yhteistyössä : Sinelli

Nuuttausalusta on todella näppärä väline, koska sillä tekee nopeasti ja tarkasti niin kuoret, kortit kuin suloiset lahjarasiatkin. Alustan avulla saa painettua paperille säntilliset taitosviivat. Kokeilin nuuttaamista käsintehtyihin papereihin, joissa oli rikkaita upeita värejä ja mielenkiintoisia tekstuureja. Kyllä näihin rasioihin ja kuoriin kelpaa sujauttaa yhtä jos toista yllätystä!

Itsetehty lahja pakkausta myöten. Käsinsolmeiltu minimakramee köllöttelee kaikessa rauhassa kauniissa rasiassaan.
Rasioista saa leikkisiä, kun kannen ja pohjan nuuttaa erikuvioisista papereista. Lehtiössä oli paljon kauniita, yhdisteltävissä olevia värejä ja kuvioita.

Rasioihin ja kuoriin käytin Creativen näpsäkkää nuuttausalustaa ja Handmade Paper Padin Lush Jungle- käsintehtyä paperilehtiötä. Materiaalit on saatu julkaisuun Sinelliltä. 
HUOM. Älä käytä nuuttausalustan mukana tulevaa lävistäjää käsintehtyjen paksujen papereiden leikkaamiseen. Paksummista materiaaleista valmistettujen kuorien kulmien pyöristämiseen kannattaa käyttää saksia.


Nuuttausalustalla saa rasioita vinon pinon alta aikayksikön. Ihania lahjapaketteja, vai mitä?

Rasia

Sievä pikkurasia sopii hienosti piilopaikaksi monelle suloiselle lahjalle. Miniatyyrimakrameelle, avaimenperälle, korvakoruille, makeisille tai vaikkapa muovilla suojattuna itseleivotuille kekseille. 

1. Leikkaa lehtiöstä palat rasian pohjaa ja kantta varten. Mittaa ja leikkaa pohjaksi 16x16cm kokoinen pala ja kanneksi 14x14cm. 

2. Aseta palat alustan vasemman reunan mittataulukkoa vasten ja paina työkalulla nuuttausurat papereiden reunoihin jokaiselle sivulle. Kansipala nuutataan 2.2cm kohdalta ja pohja 3.5 cm kohdalta.

3. Leikkaa taitekohdat jokaiseen kulmaan, jotta saat taiteltua rasian. Lisää kohtiin liimaa ja paina kiinni.

Ohjeella valmistetun rasian koko on 9.5x9.5cm. Erikokoisia rasioita tehdessäsi, muista tehdä aina kannesta hieman suurempi, jotta se asettuu sievästi pohjaosan päälle. Voit säilyttää kannen ja pohjan suhteen samana.


Kuori
1. Valitse nuuttausalustan takana olevasta taulukosta haluamasi kuoren koko ja leikkaa vastaavan kokoinen paperi.
2. Aseta leikkaamasi paperi alustan mitta-asteikkoa vasten siten, että paperin kulma asettuu taulukon lukua vastaavaan kohtaan. Esimerkiksi 20.5cmx20.5cm- kokoisen paperin kulma asettuu asteikolla kohtaan 9.2 cm.3. Paina työkalulla paperiin taitoskohta alustan uraa pitkin.


4. Käännä paperia myötäpäivään ja aseta paperi siten, että äsken painamasi ura asettuu samansuuntaisesti alustan SCORE GUIDE- viivan kanssa. Paina jälleen paperiin ura työkalulla ja jatka näin, kunnes paperissa on neljä jäljennettyä uraa.

5. Pyöristä kuoren kulmat ja lovet saksilla (, mikäli käytit paksua tai käsintehtyä paperia. Ohuempaan materiaaliin voit käyttää lävistäjää.). Taittele ja liimaa kuori.

Ihania elokuun viimeisiä päiviä! 
Kohta syyskuu jo saapuu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram