Virkattua vihreää

Heippa vaan kaikille!
Elokuuhan se sieltä saapui ja sen myötä esimmäinen postaus kesäloman jälkeen.  
Virkkasin keväällä ihka ensimmäisen mattoni, suurimman virkkuutyöni. Reunojen tasaisena pysyminen oli ehdottomasti suurin haaste tässä pyöreässä matossa ja mitä ulommas etenin, sitä tarkempi sai olla lisäysten ja kireyden kanssa. Lopputulos oli kuitenkin yllättävän hyvä. Matto oli jäänyt keskeneräiseksi vuosi sitten ja tuli jälleen vastaan kevätsiivouksen yhteydessä. Aloin jo purkaa mattoa siinä luulossa,  että tekisin siitä jotain muuta.. Mutta kun olin purkanut useamman kerroksen, päätin yrittää vielä. Onneksi niin!
 Kirpputorin suurensuuresta herneenvihreästä kudekerästä kehkeytyi ihka ensimmäinen virkattu mattoni. Simppeli alpakkavillainen helmineulos-vilttini on kiva ja raikas kaveri vihreälle matolle. Valkoisen ja vihreän luoma kontrasti on itselleni erityisen mieleinen ja viehättää aina värisilmää.
Maton viimeisiä kerroksia virkatessani, istahdin maton päälle ja virkkasin työn loppuun. Tuntui siltä kuin olisin istunut suuren lumpeenlehden päällä.
Pehmoisia askeleita on mukava ottaa.

Virkkasin maton poikien huoneeseen, mutta keväällä se majaili jonkin aikaa olohuoneessa. Kesän korvilla se jo siirtyi lastenhuoneeseen, kuopuksemme sängynvierusmatoksi, mutta tällainen simppeli matto nyt toimii missä tahansa huoneessa. Hyvin todennäköisesti matto seilaa myös jatkossa eri huoneissa aina kulloinkin vallitsevan sisustusfiiliksen mukaan.
Lumpeen lehdellä.
Maton malli on niin simppeli kuin voi olla, mutta en toivoisi sen muunlainen olevankaan. Juuri sopiva ensimmäiseksi suuremmaksi virkkaukseksi ja tykkään kovasti. Pojat ottivat maton ilolla huoneeseensa. Siellä olikin jo odottamassa virkkaamani kaksisävyinen kori. 
Virkattu kori syntyi Novitan Strömsö-langasta.
Aiemmin keväällä poikien huoneen seinälle ripustettiin myös ensimmäinen XL- kokoinen ryijyni ja matto kävi mukavasti sen lähelle pehmoiseen, käsintehtyyn tunnelmaan.
Kuopuksemme Mio tykkää käsillätekemisestä ja hän polttokolvasi savustuskiekolle lempi-Pokemoninsa Snorlaxin, äidin pikkuavustuksella. ;)
Kirppislöytö oli edullinen ja sävy tosi mieleinen. Kyllä tällaisista hankinnoista tulee hyvä mieli, etenkin kun kaupanpäälle saa käsintekemisen iloa. Lopuksi vielä valmiin hauskan tuotteen!

Ihanaa alkanutta elokuuta! Nähdään taas!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram