DIY - Kesäkassit

Kaupallisessa yhteistyössä : Sinelli

Kesä ja kassi - siinäpä yhdistelmä, joka ei koskaan vanhene. Joka kesä kipuaa kassi olalle ja saattelee kantajansa kepeästi rannalle, kesäkadulle ja torille jätskille. Oman kesäkassin suunnitteleminen ja tekeminen on antoisa kesäaskare ja kun oman kassin heittää olkapäälle, kääntyvät suupielet taatusti ylöspäin.
Sain ajatuksen mustasta painatuksesta, jota värittää pirteä kirjonta. Paisley-kuviot saivat tupsut violetista ja kirkkaasta pinkistä. Tällainen kassi sopisi myös loistavasti jooga-harrastajalle.
 Intialaista hellekesän tunnelmaa.
Valitsin julkaisuun valkaisemattomattomia kangaskasseja ja itämaalaista tunnelmaa huokuvan jämäkän sablonin (30.5cm x 30.5cm), jossa on neljä yksityiskohtaista kuviota. Painantaan käytin Textile Color- tekstiiliväriä ja tuputussieniä. Kassien painokuviot saivat lisäksi kirjontaa ja tupsuja muliinilangoilla. Kirjonnan viimeistelyyn kassin sisäpuolelle tarvitaan myös vlieseline- liimakangas. 
Julkaisun materiaalit on saatu Sinelliltä.


Ensin silitin kangaskassin ja laitoin sen sisälle pahvin, jotta kangasväri ei imeytynyt läpi kassin toiselle puolelle.

Sabloni asetetaan kankaalle ja sen voi tarvittaessa kiinnittää kulmista esimerkiksi maalarinteipillä. Tekstiiliväriä kannattaa laittaa erilliselle alustalle, josta se on helppo ottaa sienellä ja tuputella sablonin läpi kankaaseen. Sabloni nostetaan, kun kuvio on valmis ja pestään haalealla vedellä ja kuivataan, ennen seuraavan kuvion painamista.

Painannan jälkeen, kun kangasväri on kuivahtanut, on silityskiinnityksen aika. Kuvio kiinnitetään kankaaseen puuvillalämmöllä leivinpaperin läpi silittäen viiden minuutin ajan.

 Kangaskassi on veikeä kesäasuste ihan pelkällä sablonipainannalla, mutta jos kaipaa lisäväriä ja mielenkiintoista pintaa, niin sehän onnistuu monella tapaa! Tuunasin kuviot muliinilangalla tuftaamalla ja leikkisillä tupsuilla.

Tästä kätevästä kaverista olen tehnyt jo aiemmin julkaisun tuftatun tyynyn merkeissä ja sille löytyi jälleen käyttöä. Tämä kirjonta-alusta oli todella hyvä apuväline kassin painokuvioiden koristelussa.
Kangas pingotetaan alustan jommalle kummalle puolelle, riippuen kirjottavan alueen koosta, ja sitten tuftataan.
Sinellin valikoimista löytyy monta erisävyistä muliinilanka- lajitelmaa, joista kasseihin valikoituivat sinisen ja violetin sävyt.
Kirjonnan jälkeen kassien sisäpuoli viimeistellään vlieselinellä, joka kiinnitetään kankaaseen silittämällä ja se estää tuftattujen lankojen purkaantumisen. Kassin sisäpuoli käännetään ulospäin ja vlieselinestä leikataan kuviota hieman suurempi pala. Se silitetään kankaaseen. Käytin silittämisessä tukikankaan ja silitysraudan välissä leivinpaperia. Vlieselinen voi leikata myös kassin koko sivun kokoiseksi tai huomattavasti kirjottua kuviota suuremmaksi ja tikata vielä lisäksi reunoilta koneella tai kirjomalla. 
 Kesä ja tupsut. 

 Nyt heitän kassin olalle ja suuntaan kesälomalle. Tavataan taas elokuussa!

Ihanaa ja auringon täyteistä heinäkuuta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram