Korupuut, ohje

Kaupallisessa yhteistyössä : Sinelli


Korupuun oksilla kukkivat kauneimmat kesäkorut! 
Korupuuhun tarvitset haaraoksan, kipsiä ja valumuotin. Valkea pinta on kaunis sellaisenaan tai sen voi kuvioida maalaamalla, sablonilla tai abstrakteilla pouring fluid- maalikuvioilla. Korupuun tekeminen on helppoa ja se kantaa korut oksillaan kauniisti kesät talvet. 
Tein kaksi korupuuta - yhden hopeaisille ja toisen kultaisille koruille. Ja joskus metalleja haluaa toki myös yhdistellä! 
Oksankärjet voi lisäksi koristella koristefoliolla tai lehtimetallijäljitelmällä. Aluksi tuumasin hopeaisia tai kultaisia oksien kärkiä, mutta korut tuovat jo paljon kimmellystä. Jääköön käsittelemättä - korut kimaltakoon!
Materiaalit - Ceramix- kipsijauhe, Chalky- kalkkimaali ja pouring fluid- on saatu Sinellistä.Ohje:

Tarvitset:

- muottikupin, esim. muovisen jogurttipurkin
- kipsijauhetta
- vettä ja sekoitusastian
- rautalankaa ja leikkurit
- kuviosaha
- oksia
- sakset
- maalarinteippiä
- pouring fluid- nestettä
- kalkki- tai akryylimaalia 
(esimerkiksi Chalky, Vintage Look- maali)

 1. Siisti ja leikkaa oksat sopivaan mittaan kuviosahalla ennen kipsivalua. Hio oksia tarvittaessa ja kierrä niiden alaosan ympärille rautalankaa. Asettele oksa purkkiin ja kiinnitä se reunoihin siten, että kipsiä varten jää reilunkokoinen kaatoaukko. 

2. Sekoita kipsijauhe veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Kilon pussista riittää kahteen korupuuhun ja alustaan, jonka halkaisija on noin 18 cm. Kaada seos purkkiin. 

3. Kopauta purkkia pöytään muutaman kerran ja naputtele purkin kylkiä, jotta saat suurimmat ilmakuplat kohoamaan pinnalle. Anna kuivua puolisen tuntia ja poista purkit kipsityön ympäriltä. Anna kuivua kaikessa rauhassa, muutaman päivän ajan tai kunnes työt ovat kuivuneet.  

Vinkki! Voit hioa kipsitöiden pintoja niiden kuivuttua.

 4. Kaada astioihin haluamiasi sävyjä ja lisää niihin saman verran pouring fluidia. Jotta saat maaliseoksesta tarpeeksi juoksevaa, lisää pouring nestettä tarvittaessa lisää. Sekoita.
 Kaada maalit erilliseen suurempaan astiaan vuorotellen.
Lopuksi voit rikkoa maaliseoksen pintaa esimerkiksi puutikulla.
 5. Koristele kipsityö juoksevalla maaliseoksella. Kaada seosta pinnalle ja liikuttele työtä, jotta maali juoksee ja kulkeutuu haluamiisi kohtiin. Aseta työ kuivumaan suojan päälle (esimerkiksi muovinen leikkuulauta tai leivinpaperi) ja pyyhi liiat maalit pohjasta paperilla. Huomioithan, että maali valuu vielä jonkin aikaa, joten pohjaa kannattaa pyyhkiä pohjasta useamman kerran, kunnes se ei enää valu.

Pintaa voi kuvioida pouring fluidilla monin eri tavoin. 
Kaadoin ohuelle kipsialustalle ensin juoksevaa maalia, liikutin työtä ja sain maalin haluamiini kohtiin. Sen jälkeen tiputtelin vielä sekoittamatta jättämiäni sävyjä valkealle maalittomalle alueelle ja maalatun osan päälle.
Maaliroiskeita ja pyörteitä.

Vinkki! Varaa lähettyville ylimääräisiä maalattavia tavaroita, korttipohjia tai muuta käsiteltävää. Jos maalia jää yli, voit hyödyntää lopun maalin näihin, eikä sitä mene roskiin.
Vanha vanerinen kirppistarjotin ja pouring fluid- kuorrutus. 
Maalia jäi kipsitöiden jälkeen vielä yli. Riensin kiireesti hakemaan työhuoneen kaapista vanhan tuunaamista varten hankkimani tarjottimen. Kun sekoitat maaleja, kannattaa kätten ulottuville varata extroja.
Kipsivalussa voi kierrättää monenlaisia muovipurkkeja ja niillä saa mukavan erilaisia muotoja, purkista riippuen. Ohuen alustan valaa esimerkiksi muovisen irtokarkki- tai piparirasian pohjaan. Valu onnistuu myös vaikkapa paistinpannun pohjaan. Muotti kannattaa voidella ensin vaikkapa kasvisöljyllä. Kun kipsillä valaa ohuesti, laakean purkin pohjalle, saa kivoja keraamisia seinätauluja, jotka toimivat hienoina korualustoina. Pouring fluid- tekniikalla saa ihanan värikästä ja abstraktia pintaa.

Veikeän värikkäitä kesäpäiviä!


2 kommenttia:

  1. Mukavia ideoita! Ihania värejä ja nuo luonnonpuut korupuissa näyttävät hienoilta. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi olen kipsitöitä tehnyt. Postauksesi innostaa kipsitöiden tekemiseen! Aurinkoisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista

Instagram