Kukkaiskesä

Kesäkukat - omasta pihasta, ojasta tai niityltä. Aivan sama mistä, mutta parempaa kesäsomistusta ja kaunistajaa ei mielestäni kotiin saa! Keräsin postaukseen alkukesän kukkaiskuviani, juhannuksen kynnykselle saakka. Kesäisin kotonani on joka huoneessa kukkakimppu, sillä luonnossa kukoistaa nyt ikioma kukkatarha, jonka aarteet odottavat poimijoitaan. Lupiinit, päivänkakkarat ja oman pihan kasvit, koristeheinät, kaunokit, liljat, ukkolaukat.. Kukkakimppujen kokoaminen on lisäksi rentouttaa ja huumaava tuoksu valtaa kodin kesäiltoina. Kimput tuovat kesän sisälle ja mikäs sen suloisempaa!
Varjosta raparperin takaa löytyi piileskeleviä valkoisia narsisseja. Niitä ei erottanut pihalla lainkaan, mutta maljakossa sen sijaan ne ihastuttivat alkuseuven iltaa.

 Saippualle tarkoitettu pumppupullo oli niin kaunis ja hempeä, että pumppuosan hajottua, pääsi se oitis uusiokäyttöön! Tätä nykyä eläköitynyt saippuasäilö toimii pikkumaljakkona ja talviaikaan kynttilänjalkana. Se on söpöily pikkudisplay kauneimmille kesäkukkasille. Pikkumaljakon alla köllöttelee solmeilemani pyöreä makramee-liina. Sävy sävyyn!
 Sireeneissä on huumaava tuoksu. Nämä kaunokaiset löytyivät oman puutarhan pensaasta.
 Kesän kukkijoita. Uusimmat kimput keräsin eilen ja juhannuksena varmasti tulee tehtyä kimppuja lisää. Ihanaa, miten valikoima muuttuu koko ajan. Lupiinit ovat mukana kimpuissa koko kesän ja ukkolaukka toimii niin siemenillä kuin kukinnoillakin. Säilytän joka kesä muutaman kuivuneen laukan talven iloksi ja niitä on aina maljakossa kuistillamme.
Upean tuoksuinen juhannusruusu tahtoi myös mukaan ja sille on aina tilaa!
  Lupiini on aina ollut yksi suosikkini.

Kuumalla kesäsäällä ei juuri tuikkuja poltella, mutta kaunis tuikkuvotiivi toimii loistavasti miniatyyrisena maljana.

Hyvää juhannusta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram