Juutti-sateenkaaret (ohje)

Nyt loistavat blogitaivaalla iloiset sateenkaaret!
Näissä sateenkaarissa pirteän pastelliset langat on kieputeltu juuttiköyden ympärille. 
 
 Sateenkaaret ovat varmaan jo aika monelle vanha tuttavuus ja on niitä ennättänyt tekemäänkin, mutta alempaa löydät ohjeen, jolla sateenkaaren tekee suitsait. Taikasanana on nimittäin hyvä tekstiililiima, jolla säästää rutkasti aikaa ja sillä saa varsin siistit saumat. 

Ohje 

Yhtä sateenkaarta varten tarvitset:
- juuttiköyttä (paksuus n. 8-10 mm) noin 75 cm
- puuvilla- tai villalankaa eri väreissä
- sakset
- tekstiililiimaa
- villaneula
- juuttinarua ripustukseen

1. Leikkaa neljä köysipalaa, joiden pituudet ovat 15 cm, 17 cm, 19 cm ja 21 cm. 
Voit toki arvioida köysipalojen mitat myös silmämääräisesti ja tasata hapsut vasta kun sateenkaari on valmis. Valmiilla mitoilla säästyt kuitenkin turhilta köyden hukkasenteiltä ja köyttä säästyy useampaan sateenkaareen.

 2. Aloita langan kiertäminen köyden ympärille. Jätä köydenpäästä pituutta hapsuille noin 3-4 sentin verran. Taita ensin langanpää "menosuuntaan" päin ja ala kiertää lankaa siten, että langanpää peittyy. Tiivistä tarvittaessa lankoja matkan varrella, työntämällä niitä hieman aloitussuuntaan. Näin saat tiiviit lankakierteet, eikä alta kuulla köyttä. Lopussa vie langanpää neulalla lankojen alle jonkin matkaa, tuo jälleen esiin ja leikkaa lanka. Voit piilottaa hapsut neulan kärjellä, työntämällä ne lankakerrosten väliin.
Jatka näin ja kierrä langat kaikkiin kaariin.

3. Aloita kaarien kiinnitys toisiinsa alhaalta päin, alimmaisesta kaaresta. Pursota tekstiililiimaa alimman kaaren yläosaan koko langoituksen osalta ja paina kaari kiinni toiseksi alimmaiseen kaareen. Yhteen painaminen kannattaa tehdä tason päälllä. 
Taivuta tässä vaiheessa kaaret haluamaasi muotoon! Haluatko sateenkaareesi loivemmat vai jyrkemmät kaaret ?
Liimausniksi: Purista kaaria ensin yhteen hetken aikaa tiukasti ja työnnä sitten villaneulalla piiloon kaikki mahdolliset näkyvät liimakohdat. Tämä tulee tehdä liiman ollessa vielä kosteaa. Samalla kun painat liimaisia lankoja sisäämnpäin neulalla, paina kaaria yhä yhteen toisella kädellä. Saumasta tulee tukeva ja samalla mahdolliset liimaukset jäävät piiloon.

Ripustuslenkki sujahtaa paikoilleen joko viimeisenä tai sen voi pujottaa ylimmän kaaren ympäri jo ennen liimausta. Lopussa pujotus onnistuu oikein hyvin silmäneulalla.
Sitten vaan varioimaan! Mahdollisuuksia on vaikka kuinka ja paljon. <3
Tällainen iloa pursuava hempeä sateenkaari on kiva tehdä vaikka lahjaksi! 
Nämä blogin sateenkaaret ja monta muuta löytyvät myös bloomybloom- etsykaupastani. <3

Iloista viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram