Työhuoneen pikkuapurit

Kaupallisessa yhteistyössä: Sinelli


Unelmien työpisteessä välineet ovat käden ulottuvilla ja työskentely sujuu jouhevasti ilman turhia katkoksia, kun työn tohinassa ei tarvitse kesken kaiken hyppiä hakemaan puuttuvia tarvikkeita. Ainakin usein käytettävät tarvikkeet on hyvä koota työpisteen välittömään läheisyyteen. Koska työpöydälläni on jo monen monta purkillista kyniä, siveltimiä ja muotoilutarvikkeita, päätin jatkaa säilytysratkaisuja pöydän vieressä oleville seinille.

Sinellin puinen pikku seinälokerikko ja naulakko olivat juuri sopivat tähän tarkoitukseen. Pienestä avainlokerikosta tuli kätevä välinekätkö ja naulakko tarjoaa tärkeän ripustuspaikan esimerkiksi mittanauhalle, saksille sekä innostaville fiiliskuville sekä muistilistoille. 
Puulokerikko ja -naulakko saivat pintakuvioinnin Plus Color- maaleilla. Viva Decorin kalkkimaalit sopivat myös hyvin puun käsittelyyn, mutta tällä kertaa käytin ainoastaan akryylimaaleja. Tarvikkeet on saatu Sinellistä.


Pikkunaulakko
PIkkunaulakko on kätevä välineiden ripustuspaikka ja toimii myös ihanana taidedisplayna. Tuputin puunaulakon kuvioinnit mustalla ja mintunvihreällä akryylimaalilla. Käytin kaarikoristelu- sabloniin koulukirjojen päällystämisestä jäänyttä kontaktimuovia ja raidat maalasin maalarinteipin avulla.
Leikkasin kontaktimuovista naulakon levyisen palan (30 cm) ja jaoin sen kymmeneen osaan. Yhden osan leveys on 3 cm ja piirsin merkin lisäksi keskikohtaan, koska tämä helpottaa kaaren piirtämistä.
 Sablonin reunoihin tulee jättää riittävästi tarttumapintaa, jolloin se kiinnittyy maalattavan esineen pinnalle. Yläreunaan tulee jättää muutaman millin liimautuva alue kaarien väleihin. Ja kaarethan voi piirtää lennokkaasti ja suurpiirteisesti, ei se niin tarkkaa ole! ;)
Naulakon reunat kannattaa suojata maalarinteipillä ja tuputtamisessa on hyvä käyttää pienehköä sientä. Sablonin reunoista voi toki tehdä myös leveämmät, jolloin maali ei mene vahingossa yli.  
 Irrotin naulakon koukut ennen keskiosan käsittelyä ja raitojen maalaamista. Kun koukut ovat ruuveineen irti, voi ne vaikkapa spraymaalata muun värisiksi. Koukut voi irrottaa ennen pinnan kuviointia, jolloin sablonin reunoista saa leveämmät.
Mustan maalin kuivuttua kiinnitin raitateipit ja tuputin keskimmäisen raidan mintunvihreällä ja lopuksi alimman raidan mustalla. 

Seinälokerikko
Lokerikon laatikoihin voi kätkeä usein käytettäviä pikkutavaroita; washiteippejä, liimapuikkoja, lankarullia ja koukkuihin voi ripustaa vaikkapa sakset.
Kun seinälokerikko pääsi käsittelyyn, irrotin ensi töikseni koukut ja maalasin koholla olevan  taustalevyn. Maalasin takaseinään myös toisen raidan maalarinteippien avulla.
Tuputin lokerikon yhden pikkulaatikon reunoihin raidat ja toisen alareunan viistosti.
Säilytystilaa saa olla ennemmin liikaa kuin liian vähän. Nämä säilytysratkaisut ovat paitsi kivannäköisiä, mutta myös oikeasti hyödyllisiä. Juuri sopivia pikkutarvikkeille, joita ei halua säilöä suuriin laatikoihin tai lipastoihin. Ne tarvitsevat kompaktit säilytyspaikat. Nyt on työhuoneessa lisää säilytystilaa ja mikä parasta - lähellä työpistettä!

Iloista elokuun loppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram