Pörröinen & pehmeä Pompom-tyyny

Laskeutuiko pörröinen syyspilvi sohvalle? Ei, vaan pyöräytin suuren pompomin ja tyynyhän siitä tuli! Ehkäpä yksi maailman suurimmista pompomeista? Jättikokoinen pompom-tyyny vangitsee katseet ja on päiväunelmoijalle kuin poutapilvi poskea vasten. Pienet sohvanvaltaajat se innostaa sylintäydeltä koppileikkiin ja lämpöisiin halailuhetkiin. Tämä tyyny on ehdottomasti meidän perheen lasten suosikki ja se on aina sohvalla ollessamme jomman kumman pojan kainalossa. 
Jättikokoisen pompomin kieputtelussa käytin kahta suurta pahvikiekkoa, joiden halkaisija on peräti 40 cm. Kokosin valkoisesta ja vaaleanharmaasta pörrölangasta pitkiä nippuja, jotka kieputtelin kiekkojen ympärille. Villalankaa kuluu useampi kerä, mutta lopputulos on niin ihana, hauska ja pörröinen, että työ ja lankamenekki ovat sen arvoisia. Alkuun pörröisemmästä villasta tehdystä pompomista voi irrota lankanukkaa, joten näitä irtokarvoja kannattaa alkuun hieman poistaa käsin. 

Tarvitset:
- villalankaa noin 700 - 800 g 
- pahvia 
- mattoveitsen ja alustan
-  sakset 
( - maalarinteippiä )
1 . Leikkaa pahvista kaksi suurta ympyrää ja leikkaa niiden keskelle pyöreät aukot. Julkaisun malli on tehty kiekolla, jonka halkaisija on 40 cm ja keskiaukon halkaisija 12 cm. Leikkaa pahviympyrä vahvoilla saksilla tai käytä leikkaamiseen mattoveistä. Jos teet pahvikiekot paksusta pahvista, saat leikattua aukon helpommin, mikäli leikkaat renkaan auki ja teippaat sen myöhemmin esimerkiksi maalarinteipillä.
2 . Aseta kiekot vastakkain. Leikkaa ja kokoa villalangasta pitkiä nippuja. Yhteen nippuun kannattaa ottaa 4-5 lankaa, jotta kieputtaminen sujuu nopeammin. Kierrä erivärisiä lankanippuja kaksinkertaisen kiekon ulkoreunan ympäri ja jatka, kunnes keskellä oleva reikä on miltei ummessa. Vuorottele eri säyisillä langoilla. 
3 . Leikkaa lankalenkit varovasti auki teräväkärkisillä saksilla siten, että saksien kärki kulkee kiekkojen välissä. Aseta villalanka kiekkojen väliin, kiristä ja solmi huolellisesti useammalla langalla. Poista kiekot varovasti. Pörhennä pompomia sormin.
Isot ja pienet. Meidän nuorimmainen teki oman pienemmän pompominsa. Yhdessä kieputellessa viettää samalla mukavaa aikuisen ja lapsen yhteistä aikaa.
Yksinkertainen alpakkavillainen helmineulos-vilttini valmistui pörrötyynyn kaveriksi. Tällainen perusviltti tai muu neulos on mukava iltapuhde, esimerkiksi televisiota katsellessa. Rentouttavaa flow-tilaa, ilman sen kummempia ajatuksia. Välillä sitä vaan kaipaa jotain hypisteltävää.Iloista ja ihanaa alkanutta syyskuuta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram