Farkku-avainnauha, ohje

Vanhoista farkuista saa materiaalia monenlaiseen DIY-projektiin ja tällä kertaa farkku muuntui rennoksi avainnauhaksi. Leikkasin farkunlahkeista pitkää nauhaa, letitin palmikoksi ja koristeeksi pujotin muutaman puuhelmen. Avain nipsautetaan paikoilleen perinteisesti metallirenkaassa olevaan papukaijalukkoon. Jos kaapista löytyy useammat turhat farkut, voi erivärisiä farkkumateriaaleja yhdistellä vaikkapa kirjavaksi lettinauhaksi. Katso avainnauhan ohjeet alempaa!
Avainnauha

Tarvikkeet:
- farkkua
- sakset
- maalarinteippiä
- tekstiililiimaa
- puuhelmiä, suuriaukkoisia
- avattava metallilenkki
- papukaijalukko
- nahkanauhaa tai muuta nauhaa

Jos avainnauha tulee lapselle, kiinnitä niskaan helposti avautuva lukko, jotta tarttumisvaaralta vältytään!
1. Leikkaa farkuista mahdollisimman pitkää, yhtenäistä nauhaa, farkkupalan reunasta reunaan. 
2. Taita ja liimaa nauhan "käännöskohdat" litteiksi tekstiililiimalla ja ohenna samalla taitoksista ylimääräistä kangasta.
3. Leikkaa pitkästä farkkunauhasta kolme yhtä pitkää palaa ja liitä ne tekstiililiimalla toisiinsa.
 4. Kiinnitä liimattu kohta työtasoon maalarinteipillä ja letitä nauhat mahdollisimman tiiviisti, jotta helmien pujottelu on helpompaa. Lisää tekstiililiimaa letin lopetuskohtaan.
5. Pujota ensin metallirengas lettiin ja sen jälkeen puuhelmet. Käytä helmien pujottelemisessa apuna maalarinteippiä, jolla saat letin pään sileäksi ja tasaiseksi. Tarvittaessa suurenna helmien reikiä poranterällä. 
6. Leikkaa pala nahkanauhasta ja kiinnitä se tekstiililiimalla lähelle metallirengasta. Solmi avainnauha niskaosasta ja siisti hapsottavat langat saksilla.
Uudet suosikkisakseni <3 - Milwaukeen valmistamat Offset-sakset, jotka leikkaavat pahvia, rautalankaa ja paksuja kankaita. Suosittelen kaikille käsintekijöille! Ovat tosi kestävät, sillä onhan nämä suunniteltu työmaakäyttöön. Sopivat vaativaankin puuhasteluun. 
Kyllä kierrättäminen on mukavaa! Yksistä farkuista tai farkkupaidasta saa letittämällä monta avainnauhaa, hiuspantaa ja rannekorua.
Niin ja, Suuren Käsityön uusimmassa numerossa, Anna-Leenan Askartelut- palstalla ovat ohjeeni muun muassa makramee- avainnauhaan ja muihin syksyisiin askarteluihin!

Aurinkoista elokuuta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram