DIY-seinäkello 3/3 - Palettikello

 Aika rientää - on tullut viimeisen DIY-seinäkellon esittelyn aika! :) Hauska palettikello syntyy puisesta paletista, akryylimaalista ja viisareista. Lisäksi tarvitset porakoneen. Aikaisemmat seinäkellot ohjeineen löytyvät tammikuun julkaisuista. 
Hankin kaksi puista maalauspalettia, joista toinen muuntui seinäkelloksi ja toinen on varattu maalaushommiin. Tämä kello on todella helppo tehdä ja sopii hyvin kaikille taiteen ystävälle! Vaikka lahjaksi. ;)

Ohje:

Tarvitset:
- puisen maalauspaletin
- erivärisiä akryylimaaleja ja siveltimen
- porakoneen ja terän
- kellokoneiston ja viisarit
 Jos teet sivellinviisarit, tarvitset lisäksi: 
- vanhojen siveltimien metallihylsyjä harjaksineen
- pihdit 
- vahvat sakset
-pikaliimaa
1. Määrittele palettiin maalattujen pallojen paikat. Kuvan mallissa pallot on maalattu kahdentoista, kolmen, kuuden ja yhdeksän kohtiin. Pallon sijaan voit tehdä myös maaliroiskeen. Anna maalin kuivua.
2. Poraa reikä riittävän suurella terällä paletin keskelle. 
3. Paina kellon koneisto viisareineen paikoilleen.

Viisarivinkit:
Sivellinviisarit: Irrota vanhojen siveltimien päistä metallihylsyt harjaksineen. Usein hylsyt irtoavat vanhoista siveltimistä suhteellisen helposti. Käsittele hylsyt haluamasi värisiksi esimerkiksi spraymaalilla. Kasta harjakset akryylimaaliin ja kun maali on hieman kuivunut, muotoile harjakset sormilla teräviksi. Lyhennä ja kavenna viisareita hieman saksilla, jotta saat sivellinkärjet paikoilleen. Lisää viisareiden kärkiin pikaliimaa ja paina sivellinhylsyt paikoilleen. Paina hylsyjä litteiksi pihdeillä, jotta iso viisari mahtuu kulkemaan pikkuviisarin yli kellotaulua kiertäessään.  
Vaihtoehtoisesti viisarit voi käyttää sellaisenaan! 
Palettikello näyttää aikaa työpöytäni lähellä. 
 Viereisen tietokonehuoneen puolestaan on vanerikehyksisen seinäkellon paikka. Seinäkellojen tekeminen oli hurjan mukavaa ja antoisaa! Mikä parasta, niistä saa nauttia joka päivä!

Ihanan aurinkoista pakkaspäivää,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram