DIY-seinäkello 2/3 - Tikkukello

Nyt on aika esitellä toinen kolmesta DIY-seinäkellosta! Tikkukellon kehykset tehdään jäätelötikuista ja kellotauluksi sopii vaikka geometrinen kuviopaperi. 
Ensimmäisen DIY-kellojulkaisun mallina oli vanerikehyksinen seinäkello (DIY-seinäkello 1/3 - Vanerikello, julk. 11/01/19). Tähän malliin saa vesiväriroiskeiden lisäksi kivan kellotaulun kuviopaperilla tai esimerkiksi musteella doodlaamalla.
  Tikkukellon kehykset on koottu katkaistuista jäätelötikuista, joista osa on maalattu korallinväriseksi akryylimaalisekoituksella.
  
Ohje

- jäätelötikkuja
- akryylimaalia ja siveltimen
- kellokoneiston viisareineen
- paksumpaa pahvia 
- kuviopaperia
- vahvat sakset  (tai kuviosaha)
- puuliimaa
- lyijykynän 
- mattoveitsen (ja leikkuualustan)

1. Leikkaa kellotaulun taustaksi paksusta pahvista ympyrä. Käytä ympyrän piirtämiseen apuna esimerkiksi lautasta, jonka ääriviivat voit jäljentää pahville lyijykynällä. 
2. Leikkaa samankokoinen ympyrä kuviopaperista ja liimaa se taustapahvin päälle. 
3. Katkaise jäätelötikut vahvoilla saksilla tai kuviosahalla. Maalaa osa tikuista akryylimaalilla ja jätä osa puunväriseksi.
4. Liimaa ensin alimmaiset tikut puuliimalla tauspahvin reunaan ja päällimmäiset tikut lomittain niiden päälle.
5. Tee kellotaulun keskelle mattoveitsellä reikä kellokoneiston kiinnitysosia varten. Aseta koneisto ja viisarit paikoilleen.  
Kellon työnimenä oli "sorbetti". Jotenkin jätskitikkujen ja korallin yhdistelmä tuo mieleen kesän ja jäisen herkun, vaikka onkin tammikuu!

Facebookin puolella on käynnissä arvonta (suoritetaan 1.2.19), jossa voit voittaa 120 euron Finnish Design Shopin lahjakortin! Kannattaa osallistua! Lämmin kiitos kaikille jo osallistuneille! Kisaonnea!

Iloisia talvipäiviä,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram