DIY-seinäkellot 1/3: Vanerikello

Uusi vuosi - uuden seinäkellon aika?
Vuoden vaihde saattaa aiheuttaa uudistuksen kaipuuta ja innostaa elämäntapamuutoksien lisäksi päivittämään myös kodin ilmettä. Lisäpotkua voi tulla keskenjääneisiin askareisiin ja projekteihin, joita ei ole vielä aloittanutkaan. Tässä postauksessa on idea kodin ilmeen uudistamiseen, ainakin seinäkellon osalta. Postaan useamman kellomallin vuoden alkupuolella, sillä puuhastellessa syntyi yhteensä kolme erilaista kelloversiota. Kaikissa yhdistävänä tekijänä on puumateriaali - jossain muodossa. Kellomateriaalit ovat edulliset, helposti hankittavissa ja mallit simppeleitä toteuttaa! Ja näistä malleista saat näppärästi muunneltua omannäköisen version. Ensimmäisenä vuorossa on vanerikehyksinen seinäkello!   

Ohje

Tarvitset:
- kellon viisarit ja koneiston
- vanerinauhaa 
- vesiväripaperia
- vesivärit
- siveltimen
- sakset
- paksuhkoa pahvia
- puuliimaa
- mattoveitsen (suoja-alustan)
- maalarinteippiä (tai paperipuristimen) 

1. Leikkaa haluamasi kokoinen kellotaulun taus paksuhkosta pahvista. Käytä apuna ympyrän piirtämiseen esimerkiksi lautasta tai muuta esinettä, jolla saat sopivan kellotaulun koon. Tarkista, että kellotaulu on riittävän kokoinen viisareille. 
2. Leikkaa taustapahvin kokoinen ympyrä vesiväripaperista.
3. Roiski paperiselle kellotaululle vesiväriroiskeita ja anna paperin kuivua. Kun vesiväri on hieman kuivunut, voit laittaa vesivärityön päälle suojapaperin sekä painavia kirjoja, jotta se suoristuu.
4. Tee pahvi- ja vesiväriympyröiden keskelle reikä mattoveitsellä. Ota mallia kellokoneiston osista, jotta teet reiästä sopivan kiristysosille. 
5. Liimaa pahvitausta ja vsiväriympyrä yhteen. Laita tarvittaessa paino ympyröiden päälle, jotta puoliskot tarttuvat tukeavasti toisiinsa.
6. Mittaa kellotaulun piiri ja leikkaa vanerinauhasta pala, joka on noin 2 cm piiriä pidempi.
7. Levitä liimaa kellotaulun sivuihin ja vanerinauhan 2 sentin ylimenevälle osuudelle. 
8. Aseta vanerinauha kellotaulun ympärille siten, että kiristät nauhan kireälle ja teippaat nauhan päät yhteen tukevasti. Tämä auttaa päitä pysymään yhdessä, kunnes ne liimautuvat. Asettele vielä vanerinauha kellotaulun ympärille oikealle kohtaa, jotta se jää yhtä leveäksi joka puolelta. Painele liimauspintoja tarvittaessa.
9. Kun liimaukset ovat kuivuneet, työnnä kellokoneisto paikoilleen paketin ohjeiden mukaisessa järjestyksessa.

Vinkki! Jos haluat eriväriset viisarit, voit maalata ne spraymaalilla.

Kello on tätä nykyä tietokonehuoneeni seinällä. Tuossa se vieressä tikittää tunnelmallisesti, myös tätä tekstiä kirjoittaessani. Käsillä tekeminen on voimaannuttavaa. Etenkin, kun lopputulos miellyttää omaa tai jonkun toisen silmää. Luova projekti, jonka lopputuloksena syntyy sisustukseen sopiva tuotos, antaa itselle niin suurta iloa. Ja kello jos mikä, on sellainen tee se itse-projekti!
Facebookin puolella on käynnissä synttäriarvonta, palkintona on 120 euron lahjakortti Finnish Design Shopiin. Arvonta suoritetaan 1.2.2019, joten vielä on aikaa osallistua. Iso kiitos jo kaikille osallistuneille ja kommentin jättäneille! Upeaa, miten moni on kommentoinut ja tullut mukaan! Kiitos, kun autatte kehittämään blogia ja tekemään lisää mieleisiänne juttuja! <3

Virkistävää ja valoisaa viikonloppua,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram