Pakkaspäivän iloja

Aurinkoinen talvitervehdys Vaahterakadulta!
Edellisen kerran kirjoittaessani oli kovin lämmintä ja keväistä. Sittemmin olemme saaneet jälleen nauttia upeista pakkaspäivistä! Kyllähän nämä Helmikuun helteet kuuluvat kevättalveen. Pienten hiihtolomalaisteni kanssa liikuimme topattuina muun muassa lähimetsässä, mutta sen lisäksi suuntasin luontoon yksin.. tai olihan minulla mukanani tietysti keijukaisia ja kamerani. Paukkupakkanen voi olla haastavaa valokuvaamista ajatellen, mutta mielestäni silloin saa parhaat talviotokset. Kimmeltävä lumi ja huurre ovat mitä parhaita tehosteita! 
Sinihiuksinen talven haltiatar. Muokkasin viime vuoden keijufiguuristani siivettömän huntupäisen haltian.
Haaveileva hentosiipi hangella. Pakkanen ei taida lainkaan häiritä keijukansaa?

"Lumivalkea" viime talven kuvausretkeltä. Aurinkoisina pkkaspäivinä on aivan pakko
suunnata luontoon valokuvaamaan, vaikka sormet ovatkin kuvatessa "umpijäässä". 



Pienten hiihtolomalaisten kanssa metsäretkellä. Tällä kertaa jätimme figuurit kotiin
ja keskityimme retkeilyyn sekä lämpimään kaakaoon.
Tänään oli niin kaunis ja kirkas päivä, että suuntasin jälleen ulos kuvaamaan ja nauttimaan talviauringon säteistä. Tällä kertaa päätin jäädä valokuvaamaan kotipihalle. Hyödynsin tilaisuuden ottamalla mukaani hieman kahvia ja eilen leipomiani vadelmakierteitä ja valokuvaamisen lomassa vietin kiireettömän herkkuhetken. Samalla sain lämmitellä kylmiä sormia kuuman kahvikupin kyljissä ja se olikin tarpeen! =) Pakkaspäivä ja lämmin herkku sopivat niin hyvin yhteen. 
Kuuma kahvi ja vadelmaiset skonssikierteet olivat mukanani pakkaspäivän kuvaussessiossa.
Omalla pihalla kuvaamisen etuja, sain hieman hifistellä puutarjottimen ja lampaantaljan kanssa. =)
Bongasin tämän skonssiohjeen aikoinaan brittiläisestä Market Kitchen- ruokaohjelmasta ja se on irlantilaisen kokin, Rachel Allenin käsialaa. Suosittelen! 

Rachel Allen's Rasberry Swirls eli vadelmaiset skonssikierteet:

 450 g / 6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g / 0,75 dl sokeria

75 g voita 

2 kananmunaa
3 dl maitoa

Väliin 2 rkl vadelmahilloa (tai muuta hilloa).
 Pinnalle raesokeria.

Ohje:

Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita mukaan leivinjauhe ja sokeri. Nypi pehmennyt voi jauhoseokseen. Käyttäessäsi jääkaappikovaa voita, voit raastaa sen jauhoihin suurireikäisellä raastimella. Tämä helpottaa nyppimistä, eikä voita välttämättä tarvitse pehmittää etukäteen.

Sekoita kananmuna maitoon. Lisää nestettä jauhoseokseen vähän kerrallaan ja sekoita käsin, mutta älä vaivaa taikinaa. Jätä munamaitoseosta myös skonssien voiteluun noin vajaan desilitran verran tai vähemmän, jos taikina tarvitsee lisää nestettä. Taikinan tulee olla helposti kaulittavaa, mutta ei kuitenkaan liian jäykkää.

Jauhota taso ja kauli taikinasta noin yhden senttimetrin paksuinen ja noin 30 cm levyinen levy. Levitä taikinalevylle vadelmahilloa. Jätä reunat paljaiksi, koska taikinalevyä rullatessa hillo liikkuu ja tursuaa muutoin yli. Kierrä taikina rullalle ja leikkaa paloja pellille. Voitele skonssit munamaitoseoksella ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 220- asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.
Tarjoile kermavaahdon kanssa. Enjoy!

Vinkkinä! Itse olen tarjoillut skonsseja myös mascarponekerman ja lemon curd- sitruunatahnalla maustetun kermavaahdon kera. Vadelmahillon sijaan täytteeksi voi ideoida muun mieleisen täytteen, vaikkapa mantelitahnan.

Iloisia -ja miksei herkullisiakin- pakkaspäiviä,
Anna-Leena

1 kommentti:

Instagram